"סנדוויץ'-על" של לאור: האירוע לזכר לאור אברמוב ז"ל שנרצח במיגונית המוות ברעים

לאור אברמוב ז"ל חלם ללכת בדרכי אביו ולהיות די ג'יי, אך החלום נגדע כאשר מחבלי החמאס רצחו אותו ב-7.10 • הוא היה ילד של נתינה ואהב אוכל ומוזיקה • אימו מיכל מקיימת זו השנה השנייה חגיגת "יום הולדת" לזכרו ופתחה בקמפיין גיוס למימון האירוע, שכל הכנסותיו ילכו לתרומה לארגונים שמסייעים לילדים

לאור אברמוב ז"ל. צילום: באדיבות המשפחה

כאשר לאור אברמוב ז"ל נולד, אמו מיכל הרגישה שיש תקווה - שהעולם יכול להיות מקום טוב יותר. מחושך - לאור. וכך היא בחרה את השם.

"כאשר אני חסרת תקווה אני עוצמת עיניים, נזכרת בחיוך הממיס שלו, במבט הטוב שלו - וחוזרת לנשום. הוא היה ילד שרצה לעשות טוב, בלי לעשות רעש. לחבר בין אנשים, אך לא להיות במרכז".

 

ממיגונית המוות אל הטנדר: רגעי החטיפה של הרש גולדברג פולין, אור לוי ואליה כהן

לאור, בנה היחיד של מיכל, ואח לעוד 4 אחים ואחיות מאשתו השנייה של אביו, עבר להתגורר בארה"ב ביחד עם אימו בגיל 16, אך לאחר שנה התעקש לשוב הביתה לישראל. "תני לי לפרוש כנפיים", הוא אמר לה.

בשנת 2023 לאור התגורר בכפר הנוקדים והצטרף לצוות העובדים. בכפר עבדו צעירים ישראלים ובדואים שאירחו קבוצות של תגלית שהגיעו למצדה. לדבריה של מיכל, זו היתה "השנה היפה בחייו של לאור". שם הוא החל במקביל לעבוד על המוזיקה שלו ועל תפקיד הדיג'יי, בדיוק כמו אביו, מחלוצי הטראנס בישראל, דוד אברמוב, או בשם הבמה שלו די ג'יי דרוויש.

לאור אברמוב ז"ל (במרכז) עם בני משפחתו. ילד שכולו חיוך ונתינה, צילום: באדיבות המשפחה

מיכל פגשה את בנה כל כמה חודשים מאז שנפרדו בארה"ב ולפני שנרצח. הפגישה האחרונה התרחשה ביוני 2023, כאשר השניים נפגשו למה שמיכל כינתה "דייט בן חמישה ימים" בלונדון. למיכל היה כרטיס לארץ ל-10 באוקטובר לפגוש את לאור, אבל הפגישה הזאת כבר לא התרחשה. "הוא היה אמור לערוך בנובמבר את המסיבה הראשונה כתקליטן, הייתי אמורה לצייר לו את ההזמנה, לא הספקתי", הוסיפה מיכל.

לא ידעה שבנה במסיבה

בבוקר 7.10 לאור היה עם חבריו במסיבת הנובה ברעים. מיכל לא ידעה. כאשר התחילה מתקפת הטילים הוא הודיע לרוני, אשתו של אביו, כי הם בדרך הביתה, אך שעה לאחר מכן עדכן כי הם נמצאים במיגונית והוסיף: "אל תתקשרו כי יש רעש בחוץ". לאור נרצח במיגונית ברעים, ביחד עם עוד 15 אנשים נוספים.

"סנדוויץ'-על" של לאור

בעוד כשבועיים וחצי, ב-10 במרץ (החל מהשעה 17:00) יתקיים בקפה "הצבי" בפרדס חנה זו השנה השנייה אירוע "יום ההולדת" של לאור - אירוע שמייצג את מה שאהב לאור - האוכל, המוסיקה, וההומור. מיכל פתחה בגיוס המונים לצורך האירוע שיכלול מאכלים, הופעות וריקודים. ככל ההכנסות מהאירוע ילכו לשלוש עמותות אליהן מיכל התחברה.

האירוע לזכרו של לאור. הציבורכ מוזמן להשתתף ולתרום, צילום: באדיבות המשפחה

"סנדוויץ'-על" היה הסנדוויץ' שלאור הכי אהב, הסבירה מיכל את השם לאירוע, "הוא היה בררן כלפי אוכל כשהיה צעיר ונמאס לו מאוכל פשוט. אז המצאתי את המושג סנדוויץ' על, כמו גיבור על".   

האירוע השנה יכלול מכירת סדנוויצ'ים ומאכלים שלאור אהב, וסט ריקודים שכולו מחווה ללאור בניצוחו של די ג'יי דרוויש, אביו של לאור, ושיה, אחותו של לאור, שגם כן בחרה ללכת בדרכי אביה.

באירוע תתקיים גם מכירה פומבית בהנחיית הקומיקאית נועה יהודאי. מיכל הוציאה קול קורא לאנשים להציע דברים שיימכרו באירוע - מגלשן ועד חפצים יקרים. ניתן להציע חפצים למכירה הפומבית בשליחה לכתובת המייל - Laorsmilemore@gmail.com.

להרשמה לאירוע ותרומה הקליקו כאן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
כפתור מעקב Google News

כדאי להכיר