קריסת חלק מהמצוק בחוף סידני עלי. צילום: רשות הטבע והגנים

קריסת המצוק בסידני עלי: המבקר הזהיר - המדינה לא פעלה

דו"ח מבקר המדינה קבע כי ב-8 מתוך 13 ק"מ לא הוקמו הגנות ימיות • רק 90 מיליון ש"ח הוקצו מתוך 670 מיליון הנדרשים

[object Object]

דו״ח מבקר המדינה שפורסם ביולי 2024 מתח ביקורת חריפה על המדיניות הלאומית בנוגע להגנת מצוקי החוף, על רקע קריסת המצוק בחוף הים בהרצליה. לפי הדו״ח, בשמונה מתוך 13 ק״מ של מקטעי מצוק לא הוקמו הגנות ימיות כלל, וב־14 מתוך 27 קטעי שטח שבהם נדרש מיגון יבשתי העבודות לא בוצעו כלל.

מצוק קרס בחוף הים בהרצליה %2F%2F רשות החופים%2C עיריית הרצליה

עוד נמצא כי המדינה הקציבה רק 90 מיליון ש״ח מתוך 670.5 מיליון השקלים הנדרשים להקמת ההגנות היבשתיות הנחוצות. המבקר הדגיש כי קצב התקדמות התוכניות אינו עומד בקצב ההידרדרות של המצוקים.

בעקבות הפרסום, ראש עיריית הרצליה, יריב פישר, הזהיר כי העיר עשויה לסגור את חופי הים. "אנחנו רגע לפני סגירת חופי הים בהרצליה", אמר פישר. "קריסת המצוק היא לא אירוע נקודתי. היא תוצאה של גרירת רגליים של שנים ואי־תקצוב של תוכנית ההגנה הארצית על מצוקי החוף. לא ניקח סיכון של חיי אדם."

פישר הבהיר כי ללא מהלכים מיידיים של המדינה וללא פתרון יסודי, הרשות המקומית תשקול לסגור מקטעי חוף מסוימים. "אני קורא לשרה להגנת הסביבה ולמשרד הפנים להגיע להסכמות ופתרונות. האחריות היא לאומית — גם הפתרון חייב להיות לאומי. לא נחכה לאסון", אמר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...