נשות הכותל חוסמות את המעבר. צילום: הקרן למורשת הכותל המערבי

מהומות ברחבת הכותל: "חסמו כניסה וסיכנו חיי אדם"

קבוצת "נשות הכותל" קיימו טקס קריאה בתורה תוך התעלמות מדרישות המשטרה וסדרני הכותל, זאת ברקע הגעת אלפי מתפללים למקום • רק אתמול השמיעה הקרן למורשת הכותל המערבי את טענותיה בפני שופטי בג"ץ בנוגע למה שכינתה "פרובוקציות חוזרות ונשנות" מדי ראש חודש

[object Object]

הקרן למורשת הכותל המערבי טוענת כי הבוקר (רביעי), במהלך תפילות ראש חודש אדר, חסמה קבוצת "נשות הכותל" את הכניסה והיציאה המרכזית לרחבת הכותל המערבי, ובכך סיכנה את שלום הציבור.

על פי הודעת הקרן, חברות הקבוצה קיימו טקס קריאה בתורה תוך התעלמות מדרישות המשטרה וסדרני הכותל, זאת ברקע הגעת אלפי מתפללים למקום - ובהם גם מתפללים מוסלמים לרגל יומו הראשון של חודש רמדאן. בקרן טוענים כי החסימה יצרה עומס חריג וסיכון בטיחותי לאלפים ששהו ברחבה באותה עת.

קבוצת 'נשות הכותל' חסמו את הכניסה והיציאה המרכזית 'לכותל המערבי' בטקס של קריאה בתורה %2F%2F הקרן למורשת הכותל המערבי

עוד צוין כי רק אתמול השמיעה הקרן את טענותיה בפני שופטי בג"ץ בנוגע למה שכינתה "פרובוקציות חוזרות ונשנות" מצד נשות הכותל מדי ראש חודש. לדבריה, האירוע הבוקר חרג מהרגיל וכלל, לטענתה, "סיכון ממשי לחיי אדם".

אלפי מתפללים פוקדים הבוקר את רחבת הכותל החל מתפילת הנץ, וצפויים להמשיך ולהגיע לאורך היום לתפילות ראש חודש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...