משרד התקשורת הטיל עיצום בהיקף של 643,560 שקלים על חברת בזק בינלאומי, בעקבות הפרה מתמשכת של חובותיה בכל הקשור לזמני המתנה למענה אנושי במוקדי השירות הטלפוניים.
העיצום משקף חריגות מקיפות בזמני המענה הטלפוני. בבדיקות פיקוח שערך המשרד בשלוש תקופות שונות, נמצא כי החברה חרגה באופן עקבי מהוראות הרישוי: הן מהממוצע המרבי המותר לזמן המתנה למענה אנושי, והן מהשיעור המרבי של שיחות שבהן ההמתנה עלתה על 6 דקות. בכל המוקדים שנבדקו ובכל התקופות, לא אותר אף מקרה שבו החברה עמדה בדרישות שנקבעו לה.
מדובר גם בהפרה חוזרת. גם בהליך פיקוח קודם נמצאה חריגה מההוראות בנושא, ועל אף שחל שיפור מסוים בנתונים - החברה נותרה בחריגה מהאסדרות בכל התקופות שנבדקו. רוב טענות החברה לגבי חוסר מידתיות, השפעות מצב ביטחוני ופגיעה בהכנסותיה, נבחנו ונדחו. המשרד מתכוון לפרסם בימים הקרובים את נתוני בדיקת זמני המענה של חברות התקשורת.
שר התקשורת, ד"ר שלמה קרעי: ״שירותי תקשורת הם תשתית יומיומית וחיונית, ועל רשלנות ופגיעה בציבור, משלמים מחיר. משרד התקשורת בראשותי ימשיך לפקח על הפרות תנאי הרישיון". של חברות התקשורת, ובפרט לפתוח את השוק לתחרות ומגוון רחב יותר של נותני שירות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)