ראש עיריית פ"ת שלח מייל לעובדי העירייה - והלחיץ את כל העיר

במייל פנימי תחת הכותרת "זמינות עובדים במבצע עם כלביא", רמז רמי גרינברג על תקיפה באיראן בסוף השבוע • "לאור המצב הביטחוני נדרשת זמינותכם המלאה בסוף השבוע", כתב • מטבע הדברים, המייל דלף החוצה והבהיל את תושבי העיר

תושבי המרכז במקלט ציבורי בעת אזעקות. צילום: רויטרס

לא די בכך שקיימת חרדה ומתיחות אצל הציבור בשל תקיפה אפשרית באיראן, בעיריית פתח תקווה החליטו היום (חמישי) להלחיץ עוד יותר את התושבים עם מייל שהופץ על ידי ראש העיר רמי גרינברג לעובדי העירייה בו רמז על תקיפה באיראן בסוף השבוע.

ראש העיר רמי גרינברג בזירת הנפילה במרכז הארץ// נועם דביר

במכתבו, תחת הכותרת "זמינות עובדים במבצע עם כלביא", כותב גרינברג: "עיריית פתח תקווה מוגדרת כמוסד חיוני המחויב על פי חוק לתת שירות לתושבים גם במצב זה ולכן יש לפעול על פי ההנחיות הבאות. לאור המצב הביטחוני נדרשת זמינותכם המלאה בסוף השבוע. עליכם להיות זמינים לכל משימה שהרשות תטיל עליכם כתוצאה ממצב חירום. במידה ולא ייצרו אתכם קשר, אך אתם נחשפים בכלי התקשורת על כך שיש התפתחות, זה מחייב אתכם ליצור קשר עם המנהל שלכם באופן יזום".

עוד כותב ראש העיר בהודעה לעובדי העירייה: "על מנת להתעדכן לאן עליכם להגיע. עם קבלת הקריאה על העובדים להגיע באופן מיידי למקום שיוגדר ולתת מענה מיטבי לתושבי העיר בהתאם להנחיית ראש העיר".

ממ"ד שנהרס בפגיעה הקטלנית בפתח תקווה, צילום: אי.אף.פי

כפי שבעירייה אומרים, מדובר במייל שגרתי שיועד לתפוצה פנימית לעובדים. אולם, כפי שבירייה היו יכולים לצפות מראש, המייל דלף ויצר בהלה בקרב התושבים.

"זה פשוט הזוי שהעירייה מפיצה הודעה כזו ועוד מזכירה בה את מבצע עם כלביא", אומר אחד מתושבי העיר. "לפי המייל הולכת להיות תקיפה באיראן בסוף השבוע. כל התושבים בלחץ ובחרדה". תושבת אחרת אמרה: "זה מאוד מלחיץ לראות הנחיות כאלה של ראש העיר. גם ככה העצבים של כולם מתוחים".

מעיריית פתח תקווה נמסר בתגובה: "כפי שהמציאות הוכיחה לאורך השנתיים האחרונות, העירייה היא הגורם הראשון שנדרש לתת מענה בזמני חירום. לפיכך, מדובר במייל היערכות שגרתי הנשלח לעובדי העירייה האחראים על מתן מענים שונים בשעת חירום, מיילים מסוג זה נשלחים כמעט מדי שבוע.

"אין מדובר בהודעה חריגה, והיא לא נשלחה בעקבות מידע קונקרטי כלשהו. מדובר בהודעת מוכנות פנימית ושגרתית שנשלחה לעובדי העירייה בלבד. פרסום והדלפת ההודעה הפנימית, לצד הכותרות שנלוו לכך, אינם אחראיים, ולצערנו נראה כי שיקולי פרסום וקליקבייט גברו על שמירה על שלוות הציבור".

יש לציין כי על פי הנחיות פיקוד העורף, אין שום שינוי בהנחיות לתושבי ישראל. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר