"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
22 מיליון שקלים נתרמו לחטופים ב-2025 - כמה גייסו ההפגנות? | נתוני מימון ההמונים
דוח של קבוצת "הדסטארט" חושף: 116.4 מיליון שקל גויסו דרך פלטפורמת Giveback ב-2025 • תרומות בולטות: 6.3 מיליון שקל לפרויקט "השיקום של רום ברסלבסקי", 5.5 מיליון ליואב החולה במלחת הדושן, 4 מיליון לטקס הזיכרון הלאומי ל-7.10
הפגנות למען שחרור החטופים. צילום: גדעון מרקוביץ

22 מיליון שקלים נתרמו לחטופים ב-2025 - כמה גייסו ההפגנות? | נתוני מימון ההמונים

דוח של קבוצת "הדסטארט" חושף: 116.4 מיליון שקל גויסו דרך פלטפורמת Giveback ב-2025 • תרומות בולטות: 6.3 מיליון שקל לפרויקט "השיקום של רום ברסלבסקי", 5.5 מיליון ליואב החולה במלחת הדושן, 4 מיליון לטקס הזיכרון הלאומי ל-7.10

,עודכן
0השמעה
[object Object]

שנת 2025 הסתיימה עם שיא חדש במימון המונים בישראל:116.4 מיליון שקל גויסו דרך פלטפורמת Giveback של קבוצת הדסטארט, על פי דוח האימפקט השנתי שפורסם היום. במהלך השנה הושלמו 1,694 פרויקטים, נתון המשקף פעילות רחבה ומתמשכת של מימון המונים בישראל, גם על רקע מציאות כלכלית וחברתית מאתגרת.

הצלת חיים והמאבק להשבת החטופים הובילו

ניתוח חלוקת הגיוסים מצביע על כך שתחום הצלת החיים והסיוע הרפואי הוביל את השנה, עם גיוס של כ-30.2 מיליון שקל ב-293 פרויקטים. אחריו בלטה ההירתמות הציבורית למען החטופים והשבתם, עם גיוס של כ-22.7 מיליון שקל ב-35 פרויקטים בלבד, וכן תחום השינוי החברתי-משפטי הכולל את ההפגנות שנערכו מדי שבוע, גייסו כ-20.1 מיליון שקל ב-143 פרויקטים.

תחומים נוספים שזכו לתמיכה ציבורית משמעותית: יצירה עצמאית (14.7 מיליון שקלים), הנצחה וזיכרון (10.6 מיליון שקלים), מלחמת חרבות ברזל (8.3 מיליון שקלים) ותמיכה בעסקים ומילואימניקים (3.1 מיליון שקלים).

הגיוסים הבולטים של השנה

בין הגיוסים הבולטים ביותר השנה נמנה פרויקט "השיקום של רום ברסלבסקי", שגייס למעלה מ-6.3 מיליון שקל. גיוס משמעותי נוסף היה "הדקה ה-90 של יואב", שעסק בהצלת חייו של יואב, ילד בן 9 החולה במחלת הדושן, ואשר גייס כ-5.5 מיליון שקל.

שורד השבי רום ברסלבסקי חוגג עם חברים

גם הגיוס "תקווה לאלי שרעבי" צבר יותר מ-3.16 מיליון שקל, וטקס הזיכרון הלאומי ל-7 באוקטובר בלט עם גיוס של כמעט 4 מיליון שקל.

לפי הדוח, קהילת הדסטארט מונה מיום הקמתה כ-1.6 מיליון תומכים. בקבוצה מציינים כי הפעילות אינה מתמקדת רק בהיקף הכספי, אלא בפריסה רחבה של יוזמות בתחומים חברתיים, רפואיים, אזרחיים ותרבותיים.

"הציבור לוקח אחריות"

אסף גרינפלד, מנכ"ל קבוצת הדסטארט, אמר בתגובה: "דוח האימפקט של קבוצת הדסטארט לשנת 2025 ממחיש עד כמה מימון ההמונים הפך בישראל לכלי לביטוי ערבות הדדית ומעורבות אזרחית. הישראלים בוחרים להתגייס יחד דרך הפלטפורמות השונות של הקבוצה להצלת חיים, לתמיכה במאבקים אזרחיים ולקידום יוזמות בתחומי התרבות והחברה".

גרינפלד הוסיף: "בשנה מאתגרת נוספת, הציבור הוכיח שוב שהוא לא נשאר אדיש ולוקח אחריות ומשפיע בפועל על סדרי העדיפויות החברתיים במדינה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו