"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"קמים מההריסות": מרכז למנהיגות יוקם בכפר עזה, לזכר אופיר שושני ז"ל
המרכז החדש שיוקם, למנהיגות משברית וחירומית, יישא את רוחן, ערכיהן וסיפור החיים של אופיר שושני ז"ל ושל בני משפחתה • אופיר, בת הקיבוץ, נרצחה בדירתה ב-7 באוקטובר 2023, ולחבריה זכורה כמנהיגה שקטה, ערכית ומשמשת דוגמא • אמה, מירה: "אני רוצה שיסתכלו עלינו כמקום של חזרה, של צמיחה, של תקומה"
כפר עזה. לחמו כדי להציל חיים. צילום: יוסי זליגר

"קמים מההריסות": מרכז למנהיגות יוקם בכפר עזה, לזכר אופיר שושני ז"ל

המרכז החדש שיוקם, למנהיגות משברית וחירומית, יישא את רוחן, ערכיהן וסיפור החיים של אופיר שושני ז"ל ושל בני משפחתה • אופיר, בת הקיבוץ, נרצחה בדירתה ב-7 באוקטובר 2023, ולחבריה זכורה כמנהיגה שקטה, ערכית ומשמשת דוגמא • אמה, מירה: "אני רוצה שיסתכלו עלינו כמקום של חזרה, של צמיחה, של תקומה"

הודיה בושרי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

בלבכפר עזה, הקיבוץ בעוטף שספג מכה עמוקה וכואבת, מבקשת משפחת שושני לזרוע עתיד. לא אתר הנצחה שכולו כאב ואסון, אלא מרכז חי, פועם, שמביט קדימה. מרכז למנהיגות משברית וחירומית, שיישא את רוחן, ערכיהן וסיפור החיים שלאופיר שושני ז"לושל בני משפחתה.

הסיפור של קיבוץ כפר עזה: חברה שהופקרה ואיבדה אמון - אך מתעקשת להיאחז בחיים

כפר עזה לאחר שבועיים מתחילת הלחימה \ שמואל בוכריס (ארכיון)

אופיר שושני ז״ל, בת הקיבוץ, נרצחה בדירתה בשכונת דור צעיר בכפר עזה ב-7 באוקטובר 2023. היא שירתה במודיעין בבסיס מפרשית, תפסה תפקידי פיקוד וזכורה על ידי חבריה ומפקדיה כקצינה ערכית, חכמה, יפהפייה בנפשה וברוחה.

לא כוח - דוגמא אישית

בפוסט שפרסמה ברשתות החברתיות, כתבה אמה, מירה שושני, על סוג המנהיגות שבתה אופיר בחרה לקדם מנהיגות שקטה, ערכית, כזו שאינה נשענת על כוח אלא על דוגמה אישית. היא תיארה מפקדת שמאמינה בסבלנות, בהקשבה ובשאילת שאלות, בלמידה מתמדת ובכבוד עמוק לאדם שמולה.

עבור אופיר, מנהיגות לא הייתה תואר או דרגה, אלא אחריות אנושית: להיות “האמא והאבא של החיילים”, ללוות תהליך, להאמין באנשים, ולהוביל אותם לא מתוך סמכות אלא מתוך אמון, צניעות ושאיפה אמיתית למצוינות, של תפיסת תפקיד המפקד לא ככוח, אלא כשליחות.

אופיר שושני ז"ל ומשפחתה, צילום: באדיבות המשפחה

הרעיון להקים מרכז מנהיגות בכפר עזה נולד מתוך החיבור העמוק לערכים הללו, ומתוך רצון מובהק שלא להנציח את המקום רק דרך השכול. “עברנו אסון גדול”, מסבירה מירה שושני, אמה של אופיר, “אבל אני לא רוצה שיזכרו אותנו רק כמקום של כאב. אני רוצה שיסתכלו עלינו כמקום של חזרה, של צמיחה, של תקומה. לקום מהריסות ולעשות דברים משמעותיים”.

מירה שושני עצמה מביאה איתה ניסיון חיים יוצא דופן. היא שירתה כ־25 שנים בשירות הביטחון, סיימה בדרגה בכירה, ורק לפני חודשים ספורים סיימה את תפקידה. שבועיים בלבד לפני 7 באוקטובר נבחרה לרשימת 50 הנשים המשפיעות של מגזין פורבס, הכרה בעשייה ארוכת השנים, אך גם בסוג המנהיגות שהיא מייצגת בדיוק כמו ביתה אופיר: מנהיגות מעשית, מחוברת לשטח, לאנשים.

המרכז שמבקשת המשפחה להקים יעסוק ויתמחה במנהיגות משברית וחירומית: הכשרת מפקדים מכוחות הביטחון, מנהלים מהמגזר הציבורי, השלטון המקומי והמגזר העסקי בהתאמה לצרכים הייחודיים של כל קבוצה. לא תיאוריה מנותקת, אלא מנהיגות של עשייה, של קבלת החלטות תחת לחץ, של אחריות אנושית וערכית.

אופיר שושני ז"ל ואמה, מירה, צילום: באדיבות המשפחה

ייחודו של המרכז יהיה גם בחיבור למנהיגות הורית וקהילתית, “האמא והאבא של החיילים”, כפי שמגדירה זאת מירה במילותיה של אופיר- תפיסה רחבה של מנהיגות שמתחילה בבית, בקהילה, בדוגמה האישית. זו מנהיגות שמכירה בכוח, אך גם ברגישות, בשוויון, ובהובלה משותפת של נשים וגברים כאחד.

לא רק סיפור הנצחה

“זה מתחבר אליה וזה מתחבר אליי”, מירה מתארת. “אל הערכים שאופיר האמינה בהם, ואל הדרך שאני חיה ופועלת בה”.

משפחת שושני מתכוונת להפוך את הזיכרון לכוח מניע, את הכאב לעשייה, ואת כפר עזה, מסמל של פגיעה למוקד של מנהיגות, צמיחה ותקווה.

בימים אלה פתחה משפחת שושני בקמפיין מימון המונים, ומזמינה את הציבור לקחת חלק בהפיכת דרכה וערכיה של אופיר למעשה. דרך הלינק המצורף ניתן לתמוך בהקמת מרכז המנהיגות בכפר עזה, מרכז שייבנה בלב הקיבוץ ויהווה מרחב של הכשרה, חינוך ועשייה מתוך משבר אל תקומה.

לתרומה לקמפיין "מרכז אופיר למנהיגות"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...