בדיוק בשעה 09:00 האדמה רעדה, ותושבי הנגב והדרום הופתעו לקבל התרעה במכשירי הטלפון האישיים שלהם. הפעם לא היה מדובר בירי רקטות, אלא בהתרעת פיקוד העורף על רעידת אדמה שפקדה את האזור.
בניין שקרס בעקבות רעידת אדמה במערב טורקיה (ארכיון) // רשת X
מוקד רעידת האדמה היה כ-7 קילומטרים דרומית-מזרחית לנווה זוהר. בדימונה הורגשה הרעידה היטב, וגרמה לבהלה בקרב תושבים רבים, שפנו בהמוניהם למוקד העירוני.
ראש עיריית דימונה, בני ביטון, סיפר כי בעת הרעידה ישב בלשכתו לדיון עם כמה ראשי רשויות בנושא הנגב המערבי, אז החל השולחן והכיסא שעליו ישב לרעוד. "ישבתי בלשכה, ואני אומר לך בחיים - כמי שגדל ונולד בדימונה ועברנו כמה זעזועים כאלה - בחיים לא חשתי ולא הרגשתי רעידת אדמה. הכיסא שלי זז והבניין רעד", סיפר ל"היום".
לדבריו, כלל הנוכחים בבניין הרגישו את הרעידה, והמוקד העירוני הוצף בפניות. "כל הטלפונים קרסו כי כל מי שהיה בדימונה הרגיש את רעידת האדמה והתקשר למוקד. לשמחתי, כל המבנים שנבנו בעיר דימונה נבנו על פי תקן מחמיר של רעידות אדמה. למזלנו דימונה נמצאת בקצה השבר הסורי-אפריקאי, אבל יחד עם זה אנחנו לא לוקחים סיכון", אמר. ביטון הוסיף כי צוותי הביטחון העירוניים עברו בין המבנים כדי לוודא שלא נגרם נזק.
אבישג מעין גדי סיפרה כי ביישוב לא הורגשה רעידת אדמה, אך התושבים נלחצו מהתרעת פיקוד העורף, שהגיעה בתקופה מתוחה ממילא. מירב אילון, גם היא מעין גדי, ציינה כי זו הפעם הראשונה שהופעלה אזעקה על רעידת אדמה.
"מעולם לא קרה לנו שהופעלה אזעקה של פיקוד העורף עם התרעה לרעידת אדמה. התושבים לא הרגישו כלום, אבל קהילת עין גדי התייחסה להתרעה בשיא הרצינות, כולם יצאו למקומות פתוחים וחיכו לראות מה קורה. רק מההתרעה הבנו שכנראה הייתה רעידת אדמה באזור", סיפרה.
כפיר לוי מעיריית ערד מסר כי גם בעיר הופעלה בשעה 09:00 התרעה ביישומון פיקוד העורף וברמקולים ברחבי העיר. "הייתי במשרדי בלשכת ראש העיר כשההתרעה התקבלה. עמדתי בקשר רציף עם פיקוד העורף. אני לא הרגשתי את רעידת האדמה, אבל היו דיווחים של כמה תושבים שכן הרגישו", אמר. לדבריו, צוותי ההוראה בבתי הספר פעלו בהתאם להנחיות ופינו את התלמידים לשטחים פתוחים בצורה מסודרת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו