תושבי המרכז במקלט ציבורי בעת אזעקות. צילום: רויטרס

"ערוכים לכל תרחיש": ראש העיר במרכז הורה על פתיחת מקלטים

ראש עיריית מודיעין-מכבים-רעות חיים ביבס הנחה לפתוח את המקלטים בעיר במהלך הלילה • בעירייה מבהירים כי אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף והשגרה נמשכת כסדרה • המקלטים נפתחו במכבים וברעות ומרכז ההפעלה העירוני אויש

[object Object]

לאחר הודעות דומות שנמסרו אתמול בערים נוספות, גם ראש עיריית מודיעין-מכבים-רעות, חיים ביבס, הודיע הבוקר (חמישי) על פתיחת מקלטים בעיר כהיערכות מוקדמת. לדבריו, במהלך הלילה נפתחו המקלטים במכבים ורעות, ובמקביל אויש מרכז ההפעלה העירוני, הפועל בעיתות חירום.

חיים ביבס בועידת מוני אקספו (ארכיון)

בהודעתו לתושבים הבהיר ביבס כי העירייה נמצאת בקשר שוטף עם אנשי פיקוד העורף, וכי נכון להבוקר אין כל שינוי במדיניות ההתגוננות. לדבריו, השגרה בעיר נמשכת כסדרה, והצעדים שננקטו נועדו להבטיח היערכות לכל תרחיש אפשרי.

עוד נמסר כי כלל מוסדות החינוך בעיר ממשיכים לפעול כרגיל, וכי תלמידי בתי הספר וילדי הגנים מתורגלים בכניסה ושהייה במרחבים מוגנים, כחלק מההיערכות השוטפת למצבי חירום.

ראש העיר המליץ לתושבים להוריד או לעדכן את אפליקציית פיקוד העורף, ולהתאים את קבלת ההתראות לאזור השהייה בעיר. בנוסף, פורסמו באתר העירייה המלצות עירוניות למוכנות בחירום.

"היערכות מוקדמת". ישראלים במקלט (ארכיון), צילום: גדעון מרקוביץ'

ביבס קרא לתושבים להימנע מהפצת שמועות ולהישמע אך ורק להנחיות הרשמיות. המוקד העירוני פעיל וזמין 24 שעות ביממה לכל שאלה או סיוע, ובמקביל מפעילה העירייה קבוצות וואטסאפ להעברת הודעות חירום רשמיות.

הודעה זו מצטרפת לשורת החלטות דומות שהתקבלו אתמול בערים נוספות בדרום, בהן דימונה, באר שבע וקריית גת, שבהן הורו ראשי הערים על פתיחת מקלטים כהיערכות מוקדמת, זאת אף שלפי פיקוד העורף לא חל שינוי בהנחיות וההשגרה נמשכה כסדרה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו