אהרן ברק בכיכר הבימה: "מפעל החיים של כולנו בסכנה"

הוריו של החטוף החלל איתי חן, נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרן ברק והרמטכ"ל לשעבר, רב אלוף במיל' דן חלוץ נאמו בעצרת לציון 3 שנים לתחילת הרפורמה המשפטית • "הפכנו לנתינים - רק העם יוכל לעצור את ההדרדרות", אמר פרופ' ברק

הפגנה בבימה לציון 3 שנים ללרפורמה המשפטית . צילום: יהושע יוסף

בכיכר הבימה בתל אביב התקיימה היום (שבת) הפגנה לציון 3 שנים להודעת הממשלה על התחלת הרפורמה המשפטית.

ההפגנה החלה בשעה 19:30 וכללה נאומים של הוריו של החטוף החלל איתי חן, נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרן ברק והרמטכ"ל לשעבר, רב אלוף במיל' דן חלוץ.

הפגנה בבימה לציון 3 שנים ללרפורמה המשפטית // זיו שמע תקשורת

פרופ' אהרן ברק, נשיא בית המשפט העליון לשעבר: "ישראל נשלטת בפועל על ידי אדם אחד. הפכנו לנתינים. רק העם יוכל לעצור את ההדרדרות. אני מדבר אליכם הערב כי מפעל החיים של כולנו בסכנה - הדמוקרטיה הליברלית הולכת ונחלשת, הולכת ומתפוררת. כל אחד מאיתנו שואל את עצמו 2 שאלות. האחת, האם אנו עדיין דמוקרטיה ליברלית? והשניה, מה כל אחד מאיתנו צריך לעשות כדי שהדמוקרטיה תישאר ליברלית? האם אנו עדיין דמוקרטיה ליברלית? תשובתי - כבר לא".

אהרן ברק בהפגנה בבימה,

"המשטר שלנו כעת הוא שלטון של רשות פוליטית אחת שנשלטת בפועל על ידי אדם אחד, אותו אדם שולט בממשלה ושולט בכנסת. כדי ששליטה זו תהא מלאה יש להשתלט גם על הגוף היחיד שיכול לבקר את השלטון - בית המשפט. בית המשפט בכוחות עצמו, לא יוכל לאורך זמן למנוע את ההתדרדרות שלנו. רק העם - זה העומד במרכז הדמוקרטיה הליברלית - יכול לעצור את ההתדרדרות ואף להחזיר אותנו למה שהיינו וקיווינו כי נמשיך להיות", הוסיף פרופ' ברק.

חגית ורובי חן, הוריו של סמ״ר איתי חן ז״ל, שנחטף והוחזר אחרי 760 יום: ״יועצי נתניהו עסוקים כל הזמן בהנדסת האמת - לא ניתן לטייח את האמת של הטבח. בשבועות האחרונים עם התעצמות דרישת העם לוועדת חקירה ממלכתית, נתניהו חוזר לשיטה המוכרת של לפלג ולפצל, לסכסך ולהקים פורומים "דומים", כמו שעשה למטה משפחות החטופים והקמת פורום תקווה ופורום גבורה, כדי שיוכל למנוע את רצון רוב המשפחות". 

אביו של איתי חן בעצרת בבימה,

"צר לנו שיש מי שנותן לזה יד ולא מבין שנתניהו עושה באותן משפחות שימוש ציני. הגילויים של עדות פלדשטיין רק מוכיחים שיועצי ביבי עסוקים כל הזמן בהנדסת האמת שיתאימו לצרכים הפוליטיים שלו. לא ניתן שיטייחו את האמת של הטבח כולל מי פישל בתפקידו". הוסיפו.

הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ בעצרת בבימה, צילום: יהושוע יוסף

רא״ל במיל׳ דן חלוץ, הרמטכ״ל ה-18 בעצרת: ״לא מלחמת תקומה הייתה לנו, אלא מלחמת חורבן והרג, 2000 נרצחים וחללי מלחמה, 254 חטופים, אלפי פצועים בגופם, עשרות אלפים פגועים בנפשם, מאות אלפים עקורים בארצם. אתה הראש אתה אשם, יחד עם ממשלתך, אתה האחראי הבלעדי על מדיניות החמאס הוא נכס, אתה מסרב להקים וועדת חקירה מלכתית, היא תקום. אין חנינה להורס המדינה, רק עבריין מורשע מבקש חנינה מנשיא מבוהל. זו סחיטת חנינה באיומים".

פעיל הימין מרדכי דוד מעורר פרובוקציה בעצרת בכיכר הבימה \ אבי כהן

פעיל הימין ‏מרדכי דוד הגיע לעצרת בכיכר הבימה ועורר פרובוקציה ועוכב על ידי המשטרה. בקרוב יוחלט אם הוא נלקח לתחנה או יורחק מהכיכר. בתוך כך, שוטרים עיכבו לפני זמן קצר שישה מפירי סדר במהלך המחאה, ובאירוע נוסף נעצר קטין בן 16 תושב בני ברק בחשד שניסה להצית דגל של הקהילה הגאה.

הפגנה מול בית הנשיא

הערב מול בית הנשיא התקיימה ההפגנה השבועית של "שומרות ושומרים על הבית המשותף", בדרישה להקים ועדת חקירה ממלכתית לאירועי ה-7 באוקטובר, התנגדות לבקשת החנינה ולפגיעה במוסדות החוק, שוויון בנטל השירות הצבאי וקיום בחירות, לדבריה המארגנים.

יאיא פינק, ממובילי המחאה: "הנה ארבעת הדברים הראשונים שממשלת הריפוי תקדם: אחד - תוקם ועדת חקירה ממלכתית, שתיים - יבוטלו כל חוקי ההפיכה המשטרית וחוקי ההשתמטות, שלוש - יחוזקו שומרי הסף ותקודם חוקה למדינת ישראל, ארבע - הכיפה שאני חובש לראשי תחזור להיות מקור לקדושת חיים, לשוויון ולצדק. בקרוב יהיה כאן טוב יותר. ייאוש זה לא תוכנית עבודה ואופטימיות זו עמדה פוליטית".

ההפגנה מול בית הנשיא, צילום: שומרות ושומרים על הבית המשותף

אופיר גוטלזון, מוביל וממקימי תנועת המחאה Unxeptable: "החיים של יהודים וישראלים בחו״ל השתנו, והם השתנו לרעה. כמו שנתניהו וממשלת המחדל התעלמו מכל נורות האזהרה לפני ה־7 באוקטובר והפקירו את יישובי העוטף, כך הם מפקירים את המאבק באנטישמיות. נתניהו בחר בברית עם יהודים קנאים, פונדמנטליסטים דתיים, שמושכים את המדינה כולה לסמטה אפלה של גזענות ואלימות. הם סיכלו שוב ושוב עסקאות חטופים והתגאו בזה, והם גם בימים אלה מעודדים את האלימות ביהודה ושומרון".

שקד ארד, מייסדת ופעילה בתנועת "משנים כיוון": "האמת שהמחאה עובדת. לא, היא לא משנה את זהות האנשים בשלטון, לא את המוטיבציות הרקובות שלהם, את תאוות הכוח, השחיתות והאלימות. היא גם לא מונעת מהם לעשות המון שינויים נוראיים ולחרב את המערכת מבפנים. אבל כן אנחנו מצליחים למנוע מהם את הדברים המסוכנים ביותר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר