ביום שהכול קרס: משה ויצמן הוא חובש איחוד הצלה ונהג אמבולנס. ב-7 באוקטובר הוא קם, כמו כולם, אל מול האזעקות, כשהיה במרכז אצל משפחתו. הוא הגיע לפתח תקווה, לקח אמבולנס ונסע לכיוון הדרום. בשעה 08:30 הגיע לאזור ברור חיל, שם סימן לו רכב אזרחי שיש בו פצוע. הפצוע היה לא אחר מאשר אלוף רומן גופמן - מי שלפי הפרסומים ימונה לראש המוסד הבא.
כאוס: תיעוד ממסיבת ה"נובה" סמוך לקיבוץ רעים
משה סיפר: "הוא היה עם פציעת ירי וסיפר לי ששמו רומן והוא מפקד בסיס צאלים. הוא תקשר איתי כל הדרך, ודאגתי שישאר בהכרה במהלך הפינוי. מאחר ונהגתי באמבולנס, ניסיתי ליצור קשר דרך איחוד הצלה עם חובש שיוכל ללוות את הפינוי. אליי הצטרף החובש אלישיב מזרחי, שפגש אותי בדרך חזרה מבית החולים ברזילי באשקלון לאחר שפינה לשם פצועים ברכבו הפרטי".
משה עצמו היה האמבולנס הראשון שהגיע למתחם הנובה ב-7 באוקטובר, ולאחר מכן סייע לאוגדה 99 בטיפול ב-80 חיילים פצועים. "ב-12 באוקטובר נפגעתי מרקטה, ומאז עברתי שיקום לאחר תקופה שבה נעזרתי בכיסא גלגלים". בשנה האחרונה הצליח ויצמן להשתקם.
לדבריו: "אשמח ליצור קשר עם רומן ולדבר איתו. לא יצא לי לפגוש או לשוחח איתו מאז השבת השחורה, בעיקר בעקבות הפציעה והשיקום שלי". הוא הוסיף כי הוא "מאחל לו בהצלחה בתפקיד החדש".
גם ראש עיריית אשדוד, ד"ר יחיאל לסרי, בירך את גופמן. "מאשדוד לצמרת הביון של ישראל", אמר בגאווה. "אני מברך את אלוף גופמן על בחירתו לראש המוסד הבא של מדינת ישראל. אשדוד הצמיחה גם את ראש השב"כ דוד זיני. הצלחתכם - ביטחוננו".
עוד הוסיף: "גופמן הוא גיבור ישראל, שזינק מביתו ב-7 באוקטובר ונפצע באורח קשה בקרבות מול מחבלי החמאס בעוטף. הרקורד הצבאי המרשים שלו מדבר בעד עצמו, ומעיד על יכולות מרשימות בתפקידים מבצעיים ופיקודיים רבים עבור ביטחון מדינת ישראל בכל החזיתות, שללא ספק יבואו לידי ביטוי בתפקידו החדש, אליו הוא צפוי להיכנס ביוני 2026".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו