סערה ברשתות החברתיות סביב אירוע חגיגי של ארגון המורים: רשימת האמנים שפורסמה כוללת שורה של זמרים וסטנדאפיסט - אך אף זמרת או אמנית לא הוזמנה להופיע. מורות ונשות תעשיית המוזיקה מוחות: "שוב נשים נדחקות הצידה. חייבות ייצוג".
ארגון המורים העל-יסודיים, בראשות רן ארז, מפרסם בימים האחרונים מודעה לאירוע חנוכה חגיגי לחברי הארגון. על הבמה צפויים להופיע אמנים מהשורה הראשונה, בהם: חנן בן ארי, ישי ריבו, שלומי שבת, פבלו רוזנברג לצד קובי אפללו, והסטנדאפיסט נדב אבקסיס.
אלא שהמודעה הציתה תגובות חריפות מצד מורות ופעילות בתעשיית התרבות, שהצביעו על היעדר מוחלט של ייצוג נשי ברשימת המופיעים. "איפה הנשים?" כתבו בעשרות פוסטים ושיתופים. "לא ייתכן שאירוע המיועד למורות ולמורים, שרובו נשים, יתקיים בלי אף זמרת או אמנית אחת".
תחיה בן צור, מייסדת ומנהלת "פורום נשים בתעשייה - קהילת המנהלות" המונה כ-113 אלף נשים, הצטרפה לביקורת החריפה: "שוב ושוב אנו רואות אירועים של גופים ציבוריים, ובפרט ארגון המורים, שבהם מופיעים רק גברים. לא ייתכן שאירוע שרוב קהל היעד שלו הן מורות יתקיים ללא אף אישה-אמנית. בישראל פועלות זמרות ואמניות מצוינות שיכולות וצריכות להופיע ולהתפרנס. אנו דורשות תיקון מיידי לרשימת המופיעים".
לדבריה, ההגבלה בפועל על הופעת נשים, גם אם אינה מוצהרת - פוגעת הן בפרנסה של אמניות והן במסר החינוכי שמועבר לתלמידי ישראל: "שוויון ייצוגי הוא חובה. זהו מסר בסיסי שילדינו ומערכת החינוך צריכים לשמוע ולהפנים".
תגובת ארגון המורים: "אנו מזמינים אמנים ללא הבדל מגדר. בחירת האמנים נעשית בהתאם לרצון המורים, בעלויות ולהיתכנות מול לוחות הזמנים של המופיעים. לאורך השנה מופיעות ומופיעים באירועי הארגון אומניות ואומנים, זמרים וזמרות, סטנדאפיסטיות וסטנדאפיסטים ללא כל הבדל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו