ג׳רייס ג׳השאן, מבעלי מבעלי בית הבד המיתולוגי ״עושים כבוד לטבע-ג׳השאן״, הלך אתמול (שישי) לעולמו בגיל 85. ג'השאן זכה להכרה בכל רחבי הארץ בזכות שמן הזית האיכותי שלו, שהפך לשם דבר במטבחים ובשווקים כבר עשרות שנים.
הוא נולד ב-1940 בכפר מג'אר (מראר) שבגליל, למשפחה בת שמונה נפשות. בעבר העיד כי החיבור לעצי הזית החל כבר בלידה, כיאה לדור שישי ליצרני שמן זית. הוא סיפר שכבר כילד נהג להתחמק מהבית ולישון בבית הבד, ולמד את כל פרטי העסק בגיל צעיר.
שורשיו של בית הבד נטועים עמוק בהיסטוריה המקומית: הוא הוקם בשנת 1863 על ידי סבא-רבא של ג׳השאן ומאז, לאורך שבעה דורות, המשיכה המשפחה גדל, למסוק ולייצר שמן זית מסורתי ואיכותי. עם השנים הפך בית הבד לאחד מארבעת יצרני שמן הזית הגדולים בארץ. הוא משלב חקלאות מקומית, מסורת עתיקה ואהבה לאדמה.
הלווייתו של ג׳רייס ג׳השאן תתקיים היום (שבת) בכנסייה בכפר מג׳אר שבגליל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו