נדב שיינברגר מונה למנכ”ל בורסת היהלומים הישראלית, במקומו של ערן זיני. שיינברגר, בן 47, נשוי ואב לשלושה, מביא עמו ניסיון רב שנים בניהול ציבורי, רפורמות כלכליות ותקשורת אסטרטגית, לצד 17 שנות ניסיון בתחום הרגולציה.
שיינברגר, בעל תואר במשפטים ותואר בתקשורת וניהול, שימש בעבר כראש המטה של שר האוצר לשעבר משה כחלון. בתקופתו הוביל והיה שותף לרפורמות כלכליות משמעותיות שהשפיעו על מיליוני ישראלים: רפורמת הסלולר שהביאה להפחתה דרמטית במחירי התקשורת, מיזם “מחיר למשתכן” לפתרון משבר הדיור ותוכנית “נטו משפחה” שהותירה מיליארדי שקלים בכיסי האזרחים באמצעות נקודות זיכוי והקלות בצהרונים. במסגרת תפקידו היה אחראי גם על העברות התקציב במשרד האוצר.
במהלך משבר הקורונה שימש שיינברגר כיועץ למשרד הבריאות ותרם מניסיונו לניהול המשבר. קודם לכן עבד כעיתונאי בחדשות 10, שם רכש ניסיון תקשורתי וידע מעמיק בעולם הציבורי.
המינוי מגיע בתקופה מאתגרת לענף היהלומים הישראלי, המתמודד עם השלכות מלחמת חרבות ברזל, עם הטלת מכסים של 15% על יהלומים מישראל בארצות הברית על ידי ממשל טראמפ ועם תחרות בינלאומית גוברת. הענף, המעסיק כ-6,000 עובדים ומייצא כ-3.5 מיליארד דולר לארה”ב מדי שנה, מהווה כ-8% מכלל היצוא הישראלי.
נשיא בורסת היהלומים, ניסים זוארץ, בירך על המינוי ואמר: “נדב שיינברגר הוא האיש הנכון בזמן הנכון. הוא מביא עמו שילוב נדיר של ניסיון בניהול ממשלתי, הבנה עמוקה של תהליכים כלכליים ויכולת מוכחת להוביל רפורמות משמעותיות. בתקופה מאתגרת זו, שבה אנו נדרשים לפעולה נחושה מול הממשלות האמריקאית והישראלית, הניסיון שלו בהובלת שינויים מבניים והיכרותו הקרובה עם מסדרונות הכוח בממשלה יהיו נכס משמעותי לבורסה וליהלומנים. אני בטוח שבשיתוף פעולה פורה נוכל להחזיר את ענף היהלומים הישראלי למעמדו הראוי.”
שיינברגר, המנכ”ל הנכנס, הוסיף: “אני נכנס לתפקיד בתקופה לא פשוטה, אבל דווקא בזמנים כאלה הניסיון שצברתי בהובלת רפורמות ובהיכרות עם הממשל יכול להוביל לשינוי. ענף היהלומים הישראלי הוא סיפור הצלחה של דורות, ואני מתחייב לעשות כל שביכולתי כדי לשמור על המורשת הזו ולהחזיר את הבורסה למקום שמגיע לה. תודה לנשיא הבורסה על האמון – יחד נעשה ונצליח.”

