בפעם השנייה בתוך פחות מיממה: רעידת אדמה הורגשה בחיפה ובגליל לפני זמן קצר (רביעי). מוקדם יותר, תושבים דיווחו על רעידת אדמה למספר שניות בצפון הארץ. מקור רעידת האדמה הוא קפריסין, שם היא הורגשה בעוצמה של 5.3 בסולם ריכטר. לא דווח על נפגעים או נזק שנגרם כתוצאה מרעידת האדמה.
מדוברות משרד האנרגיה והתשתיות נמסר כי: "בשעה 16:24 התרחשה רעידת אדמה בעוצמה של 5.2 מחוץ לגבולות ישראל באזור קפריסין; הרעידה הורגשה בארץ".
A magnitude 5.4 earthquake took place 12km NNW of Geroskipou, Cyprus at 09:31 UTC (4 minutes ago). The depth was 16.6km and was reported by CSLC. #earthquake #earthquakes #Geroskipou #Cyprus pic.twitter.com/gZKI1jZg88
— Earthquake Alerts (@QuakeAlerts) November 12, 2025
אתמול פורסם ב"ישראל היום" כי רעידת אדמה גדולה ומשמעותית מתרחשת בישראל בממוצע אחת למאה שנים - והאחרונה התרחשה כמעט לפני מאה שנה, בשנת 1927. לפיכך, ברשויות החירום מעריכים כי מדובר לא בשאלה של אם, אלא של מתי.
דו"ח חדש של מרכז המחקר והמידע של הכנסת, שהגיע לידי "ישראל היום", מעלה שאלות מטרידות באשר למידת ההיערכות של רשויות החירום לרעידת אדמה הרסנית ולשלב השיקום שלאחריה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו