מארגני "עצרת המיליון" נגד גיוס בני הישיבות החרדים הודיעו הערב (ראשון) כי האירוע יתקיים ביום חמישי הקרוב בכניסה לירושלים, במקביל לדיון בכנסת על טיוטת חוק הפטור מגיוס.
את העצרת מארגנות ש"ס ויהדות התורה, והיא תתקיים במחאה על "רדיפת לומדי התורה בארץ הקודש". ההפגנה תיערך ביום חמישי בשעה 14:30 סמוך לגשר המיתרים, ולפי המארגנים העצרת תתקיים "על דעת מרנן ורבנן גדולי וחכמי התורה והחסידות".
עם זאת, בפלג הירושלמי הודיעו שלא ישתתפו בעצרת, משום ש"לא צפויים להישמע דברי מחאה מחייבים נגד השלטונות - שעוצרים השכם והערב יהודים חרדים".
כאמור, באותו היום תתכנס ועדת החוץ והביטחון על מנת לדון במתווה של יו"ר הוועדה חה"כ בועז ביסמוט לחוק הגיוס. המתווה עד כה נתקל בקשיים משפטיים, אך גם בקשיים פוליטיים משמעותיים - כשבמקביל הלחץ בסיעות החרדיות לקדם חקיקה מורגש היטב.
ביום חמישי האחרון הודיעה סיעת ש"ס על פרישה מתפקידה הקואליציוניים. בהודעה נכתב כי לגבי תמיכה של ש"ס בהצעות חוק, כל מקרה יהיה לגופו. אולם גורם במפלגה הבהיר ל"ישראל היום" כי נכון לעכשיו הסיעה לא תתמוך בהצעות חוק של הקואליציה, ולגבי הצבעות עם האופוזיציה - טרם התקבלה החלטה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו