חרדים מפגינים מחוץ לכלא 10. צילום: ירון דורון

"משליכים אבנים על מכוניות ומשחיתים רכוש": מאות חרדים מפגינים מחוץ לכלא 10

המפגינים מוחים על מעצר העריקים בידי המשטרה הצבאית • תושבי כפר יונה התלוננו למשטרה כי החרדים הופכים פחים וזורקים אבנים בשכונת גבעת אלונים הגובלת בבסיס

מאות חרדים הגיעו הערב להפגין מול כלא 10 הצבאי, בסמוך לכפר יונה. הם מוחים על מעצר עריקים בידי המשטרה הצבאית. המשטרה נערכה כדי למנוע מהם להפר את הסדר וכדי למנוע מהם את חסימת הכביש, כפי שקרה בהפגנות הקודמות במקום.

תושבי כפר יונה באים בטענות למשטרה על כך שהמפגינים החרדים משליכים אבנים על מכוניות, הופכים פחים ומשחיתים רכוש בשכונת גבעת אלונים בכפר יונה, הגובלת בבסיס.

בהפגנה הקודמת, שהתקיימה לפני שבועיים, אמר ראש עיריית כפר יונה, אלברט טייב: ״לא יעלה על הדעת שמפגן של קיצוניות יכתיב את סדר היום של עיר שלמה, שוב ושוב. תושבי כפר יונה אינם בני ערובה של איש. הערב שוב נחסם כביש 57, שוב נצורה שכונה שלמה, שוב מקללים תושבים, מיידים אבנים ומשחיתים רכוש ציבורי, ושוב אין ולו עצור אחד. זהו מחדל מתמשך, ופגיעה קשה במרקם החיים בעיר. אני דורש מהמשטרה לפעול ביד קשה".

הלילה, נעצרו שלושה בחורי ישיבה באזור המרכז, כשביקורת רבה מגיעה בשל העובדה שמעצרו של אחד מהם אירע תוך כדי שיושב שבעה על אביו שנפטר. לכן מסרו ש״הדם הרוחני והגשמי על ידו של הממסד החרדי שמפקיר את הבחורים פעמיים - הם גם לא לוחמים ומפגינים למענם ובכך מאפשרים את ההשתלחות של החוטפים הצבאיים, וגם מקדמים חוק שמד עם יעדים מפלצתיים. את גפני וחבריו לא מעניין גורל הבחורים. הפיצוץ הזה עלול להביא לחיסול הציבור החרדי עבור בצע התקציבים״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...