ישיבה חרדית קראה "עד החטוף האחרון" - בקמפיין להחזרת עריק מהכלא . צילום: ישיבת עטרת שלמה

הקמפיין של הישיבה והאיום לנתניהו: אי שחרור העריק עלול להוביל להפלת הקואליציה

ישיבת "עטרת שלמה" השתמשה באופן ציני בשלטי המאבק להחזרת החטופים במטרה להשיב עריק מהכלא • ח"כ גפני: " שיפעלו מהר לשחרור הבחור, זה אירוע שיכול להגיע עד הפלת הקואליציה, נתניהו לא מבין שהוא בחתיכת אירוע" • מטה המשפחות להחזרת החטופים: "להסיר מיד את הפרסומים המבזים ולחדול מהשימוש המחליא בדימוי"

ישיבת "עטרת שלמה" יצאה בקמפיין במטרת להחזיר את העריקים מהכלא אל הישיבה. באחת התמונות המתפרסמות במקפיין זה, השתמשה הישיבה באופן ציני בשלטי החטופים המשומשים למאבק להחזרתם.

מסביבת גפני נמסר: "נאמר לנתניהו שיפעלו מהר לשחרור הבחור. ושלא יתפלא אם ייעשו מטעם דגל התורה צעדים מרחיקי לכת. שלא יגידו שלא הזהרנו". זה אירוע שיכול להגיע עד הפלת הקואליציה. נתניהו לא מבין שהוא בחתיכת אירוע. עם כל הכבוד לסגן הנשיא".

מטה המשפחות להחזרת החטופים: "המטה רואה בחומרה רבה את השימוש הציני והמחליא בחיקוי שלטי החטופים במסגרת המחאה נגד גיוס חרדים. העיצוב הזה, שנולד מתוך כאב בלתי נתפס של משפחות שממתינות ליקיריהן בשבי, אינו צעצוע תעמולה ולא גימיק תקשורתי. המטה דורש מהמפרסמים להסיר מיד את הפרסומים המבזים ולחדול מהשימוש המחליא בדימוי, שהפך לסמל של טראומה לאומית ולא של מאבק פוליטי".

כתוצאה מכך,כביש 4 נחסם לתנועה משני כיווניו בעקבות הפגנות חרדים. בקווי ה"נייעס" החרדים מציינים ש״היום הפגנת זעם אדירה וחסימת כבישים בעקבות גל העצורים בחורים חרדים, וכנגד מכירת החיסול שמבצעים הח״כים החרדים שמחוקקים חוק שמד עם מכסות ויעדים, שמטרתן לחסל בהסכמה את הציבור החרדי״.

הלילה, נעצרו שלושה בחורי ישיבה באזור המרכז (כשביקורת רבה מגיעה בשל העובדה שמעצרו של אחד מהם אירע תוך כדי שיושב שבעה על אביו שנפטר). לכן מסרו באותם קווים ש״הדם הרוחני והגשמי על ידו של הממסד החרדי שמפקיר את הבחורים פעמיים - הם גם לא לוחמים ומפגינים למענם ובכך מאפשרים את ההשתלחות של החוטפים הצבאיים, וגם מקדמים חוק שמד עם יעדים מפלצתיים. את גפני וחבריו לא מעניין גורל הבחורים. הפיצוץ הזה עלול להביא לחיסול הציבור החרדי עבור בצע התקציבים״.

ח"כ מאיר פרוש: "המשך המעצרים של לומדי התורה כחלק ממבצע רדיפת הדת עליה הכריזה היועצת המשפטית לממשלה זו חרפה המלמדת על ערלות לב. מי שעוצר בני ישיבות פוגע בעם ישראל וגורם לקרע בעם באופן שמסכן את היישוב היהודי בארץ ישראל. אני קורא וזועק: עצרו לפני שיהיה מאוחר מדי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...