"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"בזכותכם ניצחנו": נאום האחדות המרגש של מקסים הרקין בחזרה לביתו
בוחבוט, שחזר משבי חמאס לאחר 738 ימים, שב לביתו מבית החולים שיבא יחד עם אשתו רבקה ובנו ראם • רבקה: "האהבה שלנו חזקה מהפחד" • עשרות מתושבי טירת הכרמל יצאו לקבל את פניו של מקסים הרקין עם דגלי ישראל • הרקין לתושבים: "אל תאבדו את האחדות הזאת"
מקסים הרקין ומשפחתו חוגגים בטירת הכרמל. צילום: מישל דוט קום
צפו

"בזכותכם ניצחנו": נאום האחדות המרגש של מקסים הרקין בחזרה לביתו

בוחבוט, שחזר משבי חמאס לאחר 738 ימים, שב לביתו מבית החולים שיבא יחד עם אשתו רבקה ובנו ראם • רבקה: "האהבה שלנו חזקה מהפחד" • עשרות מתושבי טירת הכרמל יצאו לקבל את פניו של מקסים הרקין עם דגלי ישראל • הרקין לתושבים: "אל תאבדו את האחדות הזאת"

מישל מכולמיטל יסעור בית-אור
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

אלקנה בוחבוט, בן 35, שנחטף ממסיבת הנובה ברעים, שם עבד, שוחרר היום (ראשון) מבית החולים שיבא לביתו לאחר שחזר לזרועות משפחתו משבי חמאס בתום 738 ימים בשבי. בוחבוט חזר לביתו שבמבשרת ציון עם בנו ראם ועם אשתו רבקה, שאיתה חגג בשבוע שעבר שבע שנות נישואים.

אלקנה בוחבוט שב לביתו, צילום: אורן בן חקון

בני הזוג בוחבוט זכו בבית החולים להופעה מרגשת לרגל יום נישואיהם, כאשר אייל גולן הפתיע את השניים עם השיר "לוחמת" שהוקדש לרבקה.

לאחר ששב לביתו%3A שורד השבי אלקנה בוחבוט מברך הגומל %2F%2F יוני ריקנר

לאחר שחזר מן השבי כתבה רבקה: "כשאתה שוב לידי, אני יודעת שהאהבה שלנו חזקה מהפחד, גדולה מהחושך, ונצחית מהמרחק... תודה שחזרת אליי. תודה שאתה קיים. תודה שאתה אוהב אותי, גם כשהעולם ניסה להפריד בינינו. אני אוהבת אותך בעומק שמילים לא יכולות להכיל".

מקסים הרקין מגיע לטירת הכרמל, צילום: מישל דוט קום

"אל תאבדו את האחדות"

גם טירת הכרמל לבשה היום חג, כאשר עשרות תושבים יצאו לרחובות עם חולצות לבנות ודגלי ישראל כדי לקבל את פניו של מקסים הרקין שחזר משבי חמאס. מקסים, נסע ברחובות העיר עם משפחתו וכשפגש את התושבים יצא מהרכב וצעק עליהם בהתרגשות: "תודה, תודה, בזכותכם ניצחנו!".

מקסים הרקין בטירת הכרמל, צילום: מישל דוט קום

הרקין, בן ה-35, נחטף ממסיבת הנובה ברעים, אליה הגיע עם חבריו. הוא שב לטירת הכרמל לזרועותיהם האהובות של ביתו מוניקה בת ה-5, זוגתו אנה, אימו טלה ואחיו פיטר.

"בזכותכם ניצחנו"%3A מקסים הרקין שב לביתו \\ מישל דוט קום

דודו כהן, ראש עיריית טירת הכרמל אמר ל"ישראל היום" כשחיכה עם התושבים לבואו של הרקין: "התרגשות גדולה, ליווינו את המשפחה בשנתיים האחרונות. כל הקהילה עטפה וליוותה את המשפחה בכאב ובאמונה גדולה. אנחנו מתרגשים לחבק אותו ואת המשפחה כשהוא בריא ושלם. הופתעתי מהעוצמה, החוזק, ההומור והאופטימיות של מקסים. הוא איש חזק, בן למשפחה חזקה ואצילת נפש".

"שלא נאבד את האחדות הזאת%2C אנחנו משפחה אחת גדולה"%3A נאומו של מקסים הרקין %2F%2F מישל דוט קום

כשעלה לבמה בעיר מגוריו מול קהל התושבים הרחב, אמר הרקין: "עם ישראל חי, אין על עם ישראל, לא היה ולא יהיה כמו עם ישראל. זה הכוח שלנו. אני אוהב אתכם. אני אמור להגיד תודה לעם ישראל על הכל. אני מרגיש נפלא, כל רגע יותר טוב".

"אני רוצה להגיד לכם תודה על זה שהתחברתם, אני רואה פה אנשים שעומדים ביחד, שמחים, משפחה אחת גדולה - וזה לא מובן מאליו. הגענו לאחדות הזאת ויהיה מאד עצוב אם נאבד אותה. אני מבקש - אל תאבדו את האחדות הזאת. שום דבר לא משנה מלבד החיים שלנו יחד והחיבור שלנו. אני רוצה להודות לכם על המלחמה שעשיתם. אני חופשי ונושם עם המשפחה שלי. תודה רבה לכל אחד ואחד מכם".

השבים המאושפזים: תמונת מצב

ביום שישי שוחררו כל חמשת השבים שאושפזו באיכילוב והיום שוחררו עד כה שבעה מתוך עשרת השבים שמאושפזים בשיבא. בבלינסון מאושפזים עדיין חמשת שבים.

פרוטוקול הטיפול העדכני של משרד הבריאות לא מגדיר מה צריך להיות משך האשפוז. בשיחרורים קודמים הוגדר זמן מינימלי של חמישה ימים.

נמרוד כהן שב לביתו ברחובות, צילום: יוסי זליגר

במשרד הבריאות מסבירים כי כל שחרור מוקדם קיבל אישור ישירות מראשת חטיבת הרפואה במשרד הבריאות ד"ק הגר מזרחי וכל ההחלטות התקבלו בשיתוף השבים ומשפחותיהם ולפי רצונם.

משרד הבריאות איפשר לשב שביקש להשתחרר מוקדם לביתו לעשות זאת ובתנאי שישמר הניטור של מצבו ועם המשך טיפול פיזי ונפשי גם כאשר הוא בבית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...