רה"מ נתניהו שוחח הערב (חמישי) עם הנשיא טראמפ בנוגע לקצב החזרת גופות החללים. נתניהו עדכן את טראמפ על הצעדים שבכוונתו לנקוט בתגובה לעיכובים מצד חמאס. טראמפ בתגובה הביע גיבוי למהלכים של ישראל. כמו כן, מתאם השבויים והנעדרים גל הירש עדכן את משפחות החטופים בדיון המבצעי שהתקיים הערב בירושלים בראשות רה"מ, והבטיח: "הלחץ יתעצם, לא אכנס לפרטים".
רכבי הצלב האדום מעבירים את החטופים לנקודת החבירה עם צה"ל // אל-ג'אזירה
"הסתיים כעת בירושלים דיון מבצעי ממושך בראשות רה״מ, השתתפו בו בכירי מערכת הביטחון, בכירי צוות המו״מ, שר הביטחון והשר דרמר", אמר מתאם השבויים והנעדרים. "נושא מרכזי היה כמובן נושא השבתם של החטופים החללים.
"במהלך הדיון התקיימה הפסקה לצורך שיחה בין רה״מ לבין הנשיא טראמפ, נושא השבתם של החטופים החללים נדון במהלך שיחתם, לאחריה נמשך הדיון המבצעי, עד עתה. הקשר בינינו לבין האמריקנים והמתווכות נמשך ברציפות, הלחץ על חמאס נמשך ויתעצם, לא אכנס לפרטים. אנו עומדים על השבתם של כל יקיריכם - יקירינו כפי שנקבע והוסכם. לא נוותר. אמשיך לעדכן".
הלחץ על ארגון הטרור חמאס מגיע מהנשיא טראמפ גם בהקשר אחר. מוקדם יותר הערב, טראמפ כתב ברשת החברתית שלו "Truth Social" כי "אם חמאס ימשיך להרוג אנשים בעזה, שזה לא היה דיל, לא תהיה לנו ברירה אלא להיכנס ולהרוג אותם".
"זה לא יהיה אנחנו"
במסיבת עיתונאים בבית הלבן, הנשיא האמריקני נשאל מדוע כינה את חמאס כנופיה, ועכשיו אומר שהם חפים מפשע? טראמפ השיב: "הוצאתי הצהרה חזקה. אני מסתכל על מה שקורה, זו לא העסקה שהסכמנו, נראה מה קורה, זה נרגע, זו שכונה קשה. יש לנו מחויבות מהם. הם החזירו כמה גופות היום. זו סיטואציה קשה, הם החזירו גופות היום. אם הם יתנהגו טוב, טוב, אם לא אנחנו נטפל בזה".
כמו כן, בתגובה לציוץ של טראמפ בו אמר כי אם חמאס לא יפסיקו להרוג אזרחים - נצטרך להיכנס ולהרוג אותם, הוא נשאל "האם כוחות אמריקניים יהרגו אותם?". טראמפ ענה: "לא אמרתי מי ילך פנימה, אבל מישהו יעשה, יש לנו אנשים קרובים שיעשו את זה, אבל תחת הנחייתנו".
מארגון הטרור חמאס נמסר: "החזרת גופות החטופים הישראלים עלולה לקחת זמן, כיוון שחלקם נקברו במנהרות שנהרסו על ידי ישראל, ואחרים נשארו תחת הריסות בניינים שנהרסו. חילוץ שארית גופות החטופים דורש ציוד לפינוי ההריסות, אשר אינו זמין כעת בשל האיסור של ישראל על כניסת כלי כזה. אנו ממשיכים להיות מחויבים להסכם עזה ונכונים למסור את כל גופות החטופים שנותרו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו