רופא בכיר מתריע שביקור רה"מ בנימין נתניהו - שהבוקר דווח שהוא חש ברע וסובל מברונכיטיס ש"מסרבת לדעוך", כדבריו היום בבית המשפט - עשוי לסכן את בריאות החטופים השבים שהמערכת החיסונית שלהם ירודה. נתניהו, כזכור, אף ביקש מבית המשפט לקצר את הדיון היום בשל מצבו הרפואי.
ביקור נתניהו במתחם קליטת החטופים בשיבא תל השומר // דוברות ראש הממשלה
"אם לנתניהו יש צינון שמסרב לדעוך כטענתו היום בבית המשפט, מדוע הוא ביקר אתמול שורדי שבי עם מערכת חיסון מוחלשת וסיכן אותם?", צייץ בטוויטר פרופ' חגי לוין, ראש מערך הרפואה במטה משפחות החטופים ויו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור.
בבלינסון לא היה ידוע במהלך הביקור אתמול שנתניהו חש ברע אך האירוע כולו נוהל על ידי משרד הבריאות.
יצויין שבפרוטוקול המעודכן לטיפול בחטופים השבים שהכין משרד הבריאות צויים כי "לאור תחלואת החורף הצוותים המטפלים הקרובים יחוסנו בחיסון שפעת וקורונה".
עוד הודגש כי "לאור חשש כי מצבם החיסוני של השבים מוחלש על רקע הרעבה מתמשכת ותנאי סניטצציה ירודים, יש להימנע מהכנסת חולים במחלות מידבקות למתחם" - מה שסביר לוודאי לא נאכף במהלך ביקורו של ראש הממשלה.
אם לנתניהו יש צינון שמסרב לדעוך כטענתו היום בבית המשפט, מדוע הוא ביקר אתמול שורדי שבי עם מערכת חיסון מוחלשת וסיכן אותם?
— פרופ' חגי לוין (@HagaiLevine) October 15, 2025
הנחיה נוספת של משרד הבריאות היא לתת הדרכה לכל מי שאינו מחוסן ובא במגע עם השבים ולהדריך על שימוש במסיכה במידת הצורך וכן להקפיד על הגייינת ידיים.
מלשכת ראש הממשלה נמסר: "ראש הממשלה נתניהו סובל מדלקת בדרכי הנשימה (ברונכיטיס), שאינה מסכנת אותו ואת סביבתו, ובהתאם להמלצת רופאו אישי, ד״ר ברקוביץ׳, ראש הממשלה ביטל את סדר יומו להמשך היום ונח בביתו".
מהמרכז הרפואי הדסה נמסר: ראש הממשלה, מר בנימין נתניהו, הגיע למרפאות בית החולים הדסה עין כרם ביום שישי האחרון וביצע בדיקות רפואיות מקיפות אשר תוצאותיהן תקינות, זאת מלבד רושם קליני לשרידי דלקת בדרכי הנשימה שטופלו בטיפול תרופתי מתאים. לא הייתה ואין סכנה להדבקה לאנשים בסביבת ראש הממשלה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו