"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"אתה חלק מנופה של ארץ ישראל": משפחתו של ביפין ג'ושי נפרדת

משפחתו של הסטודנט מנפאל שנחטף, נרצח והושב לישראל סיפרה על גבורתו במיגונית: "הרימון שהדפת הציל את חייהם של חבריך" • על התיעוד מהשבי: "נאחזנו בתקווה שנזכה שוב לראות את הילד היפה שלנו מחייך" • עם מבט לעתיד הם הבטיחו: "נמשיך להילחם על השפיות ועל היכולת לקום בבוקר"

,עודכן
0השמעה
"לא העלינו על דעתנו שזה החיבוק האחרון". ביפין ג'ושי ז"ל. צילום: באדיבות המשפחה

משפחתו שלהחלל ביפין ג'ושי ז"ל,שהושב לארץ במסגרת העסקה ויוטס לנפאל, ביקשה הבוקר (רביעי) להעביר מסר לעם ישראל. בדבריהסיפרה המשפחה על גבורתו של ביפין, שיתפה בכאב הגדול, הודתה לטראמפ ולממשלה על סגירת המעגל, והבטיחה: "נמשיך להילחם על היכולת לקום בבוקר".

"לפני שבועפרסמנו את אות החייםשל בננו האהוב, ביפין. אות חיים שצולם במנהרות חמאס כחודש לאחר השביעי באוקטובר, ובו ניתן לראות את בננו מדבר אל המצלמה, בעודו בריא וחזק. נאחזנו בסרטון באמונה ובתקווה שנזכה שוב לראות את הילד היפה שלנו מחייך וחוזר הביתה.

התיעוד המטלטל של החטוף ביפין ג'ושי משבי חמאס| מתוך שלל שנאסף ע"י צה"ל

"בכאב גדול קיבלנו את הבשורה על הנורא מכל. בננו יקירנו, ביפין, אחיה וחבר הנפש של בתנו פושפה, נרצח בשבי חמאס. הקרקע נשמטה תחת רגלינו. קשה לתאר במילים את החלל שנוצר בלעדיו, חלל שנפער לפני שנתיים והעמיק לתהום עצומה. ביפין נפרד מאיתנו בהתרגשות גדולה ויצא לחוויה לימודית של שנה בישראל. לא העלינו על דעתנו שאותו חיבוק יהיה החיבוק האחרון.

"היום אפשר לומר בקול גדול: ביפין, אתה גיבור! הרימון שהדפת לפני שנחטפת באכזריות הציל את חייהם של חבריך. כל כך חששנו שידעו שאתה גיבור, שלא יפגעו בך, שרק תצליח לשרוד. לפני שנחטפת הספקת לכתוב לבן דודך הודעה. ביקשת ממנו שיהיה חזק ותמיד יסתכל אל העתיד. קשה לתאר את העתיד בלעדיך ביפין. כל פרח בגינה ששתלנו למענך יזכיר לנו אותך, כל פרדס, כל שדה.
אתה חלק מנופיה של נפאל, ועתה גם חלק מנופה של ארץ ישראל", אמרו.

העברת ארונות החללים לצלב האדום| רשתות ערביות

בדבריה ביקשה המשפחה להודות לנשיא טראמפ, לממשלת ארצות הברית, לממשלות ישראל ונפאל ו"לכל הגורמים שסייעו בהחזרת בננו ובסגירת המעגל".

"ביפין, כואב לנו שלא תדע שנלחמנו עבורך, שתושבי ישראל ונפאל נלחמו עבורך, שחיילי צה"ל נלחמו עבורך", אמרו בצער. "בכל כוחנו נלחמנו בתקווה שיום אחד נחזור יחדיו הביתה. בקרוב תחזור הביתה למנוחת עולמים, ואנו נמשיך להילחם, הפעם על השפיות, על היכולת לקום בבוקר ולהיות חזקים, על העתיד, בדיוק כפי שביקשת. נוח על משכבך אהוב שלנו, אנחנו אוהבים אותך".

"בכל כוחנו נלחמנו, קשה לתאר את העתיד בלעדיך". משפחתו של החלל ביפין ג'ושי,צילום: יוני ריקנר

ביפין נחשב עד לאחרונה לאחד משני הנעדרים שקיים חשש כבד לחייהם ולא התקבלו מהם אותות חיים לאורך כל השנתיים. לאחרונה פרסמה משפחתו אות חיים שקיבלה ממנו חודש לאחר חטיפתו, מה שיצר אצלם תקוות - שנגוזו עם ההודעה על זיהויו.

ג'ושי הגיע לישראל מנפאל ללמוד חקלאות והתגורר בקיבוץ עלומים. הוא נודע כחובב מוזיקת ראפ. בבוקר הטבח הוא ו-16 סטודנטים נוספים מנפאל הצו במיגונית. הוא הספיק לכתוב לבן דודו: "אם משהו קורה לי, אתה תצטרך לדאוג למשפחה. תהיה חזק ותמיד תביט לעבר העתיד". המחבלים השליכו רימון למיגונית, וביפין קפץ קדימה - והשליך את הרימון בחזרה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר