אמילי דמארי בכותל: "התפילות למען החטופים ששמעתי בשבי נתנו לי תקווה"

שורדת השבי ששוחררה לאחר 471 ימים בעזה השתתפה במעמד הסליחות המרכזי ברחבת הכותל המערבי • 50 אלף מתפללים השתתפו בתפילה • רב הכותל התפלל לשובם המהיר של החטופים ולשלום חיילי צה"ל

מעמד הסליחות בכותל. צילום: הקרן למורשת הכותל המערבי

למעלה מ-50 אלף מתפללים השתתפו אמש במעמד הסליחות המרכזי ברחבת הכותל המערבי, בהשתתפותה של שורדת השבי אמילי דמארי ששוחררה לאחר 471 ימים בשבי חמאס בעזה. קהל הרבבות קיבל את דמארי באהדה ובהערכה.

דניאל עמית ואמילי דמארי חושפת זוגיות

דמארי שיתפה על רגע האור שחוותה בחושך השבי: "בתוך החושך והניתוק, היה לי רגע אחד של אור. באחד מהלילות של הסליחות, הצלחתי להאזין לרדיו. והתרגשתי לשמוע את הסליחות ששודרו בשידור חי מרחבת הכותל ואת התפילות שנשאו שם עבור החטופים. זה נתן לי כוח. זה נתן לי תקווה".

רב הכותל המערבי והמקומות הקדושים הרב שמואל רבינוביץ נשא תפילות נרגשות לשובם המהיר של החטופים - החיים לחיק משפחותיהם והחללים לקבורת ישראל, לשלומם של חיילי צה"ל וכוחות הביטחון הנלחמים בחזיתות השונות, לרפואת הפצועים ולשלום וביטחון ישראל.

אמילי דמארי במעמד הסליחות בכותל, צילום: הקרן למורשת הכותל המערבי
אמילי דמארי בכותל, צילום: הקרן למורשת הכותל המערבי

במעמד השתתפו גם רב העיר צפת ונשיא איגוד הקהילות הרב שמואל אליהו, שרת החדשנות המדע והטכנולוגיה גילה גמליאל, שר המורשת הרב עמיחי אליהו ואישי ציבור נוספים.

מפאת הקהל הרב שגדש את סמטאות העיר העתיקה, המעמד הועבר בשידור חי על מסכי ענק בפאתי רחבת הכותל ועל חומות שער יפו בכניסה לעיר העתיקה, כאשר אלפים נוספים הצטרפו לאמירת הסליחות בשידור החי.

מעמד הסליחות בכותל, צילום: הקרן למורשת הכותל המערבי
מעמד הסליחות בכותל, צילום: הקרן למורשת הכותל המערבי

המעמד המרכזי הבא של סליחות ברחבת הכותל המערבי יתקיים במוצאי שבת, ה' בתשרי (27 בספטמבר), בשעה 00:15 בהשתתפות רבבות מתפללים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר