"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מסע מטלטל בגרמניה: "עמדתי מול נכד של קצין נאצי שרצח יהודים - והוא פרץ בבכי"

ראש עיריית חיפה יונה יהב יצא למסע אישי ראשון בגרמניה בעקבות הורי רעייתו שעלו בספינה "אקסודוס" • "זה שינה אותי וטלטל אותי עד עמקי נשמתי"

,עודכן
0השמעה
"סגירת מעגל". יונה יהב וחבריו למסע בגרמניה. צילום: אלבום פרטי

לאחר שנים רבות שבהן הוא נמנע מלנסוע לגרמניה, יצא לאחרונה ראש עיריית חיפה יונה יהב למסע אישי ראשון - לא במסגרת תפקידו, אלא ממניע אישי: מסע בעקבות הורי רעייתו רבקה, שהיו על סיפונה של ספינת המעפילים "אקסודוס".

סיפורם של ההורים מרתק: הם לקחו עימם ילדים יהודים יתומים מפולין ועברו איתם את מסע הייסורים מהמחנות באירופה ועד ההגעה לארץ ישראל, וטיפחו אותם כאילו היו ילדיהם. בביתם החדש בארץ מצאו הילדים גם חום, תמיכה והזדמנות לחיים חדשים.

"זה היה מסע לסגירת מעגל", אומר יהב. "מסע מתיש, מטלטל, שאני עדיין מתקשה להגדיר במילים". יחד עם רעייתו ואחיה סייר יהב בגרמניה ובהולנד, באתרים הקשורים לסיפור "אקסודוס" ולשואת יהודי אירופה. לדבריו, כל ביקור, כל רחוב וכל תחנה נשאו איתם את זכר העבר.

באחד הסיורים היה רגע יוצא דופן כאשר המדריך הצעיר שליווה את הקבוצה עצר לפתע. "אני נכדו של קצין נאצי שרצח עשרות יהודים", אמר, כולו נרגש. "כשהבנתי את זה נשבעתי להקדיש את חיי למאבק באנטישמיות ולמען העם היהודי", הוסיף - ופרץ בבכי.

יהב ניסה לנחם אותו, אך ההכרה היכתה בו: "פתאום הבנתי שאני עומד מול נצר ישיר של מי שביצעו את הפשעים האיומים ביותר נגד העם שלנו. זה היה רגע בלתי נתפס. טלטלה פנימית שאין לה הסבר".

שלט ספינת המעפילים "אקסודוס",צילום: אלבום פרטי

חובת הזיכרון

גם לרבקה, רעייתו, החוויה היתה עוצמתית. כשנשאלה אם חששה מתגובות אנטישמיות במסע השיבה בביטחון: "מעולם לא פחדתי. גם כשהיתה אינתיפאדה יונה היה בכנסת ואני הסתובבתי בין חומות ירושלים ללא חשש".

לדבריה, הם לא נתקלו לאורך המסע בביטויים אנטישמיים מלבד באמסטרדם, שבה התארגנה הפגנה פרו-פלשתינית מצומצמת שלא השאירה כל רושם.

"המסע הזה שינה אותי", אומר יהב, "וגרם לי להבין עד כמה ההיסטוריה חיה בתוכנו, עד כמה חובת הזיכרון כבדה, ועד כמה חשוב שנמשיך לספר כדי שלא יהיה עוד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר