כשעל גופו חולצה שקוראת לשחרור אחיו הקטן איתן משבי חמאס, יאיר הורן, החטוף ששוחרר משבי חמאס סיפר היום בדיון בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת, על אירוע בשבי בו נפל טיל ליד המקום בו הוחזקו: "איתן לא בן אדם קטן ולא ספורטיבי. וצריך לרוץ כי בנוסף לטיל יש גזים רעילים. תוך כדי ריצה הוא מתיישב ואומר לי: תשאיר אותי כאן. זה האח הקטן שלי, אני לא אוותר עליו".
יאיר הורן ששוחרר משבי חמאס לאחר 498 ימים הגיע לדיון בוועדה בראשות חבר הכנסת בועז ביסמוט יחד עם שורדת השבי שרון קוניו.
הורן הוסיף עוד: "אני למדתי שבישראל לא משאירים אף אחד מאחורה. אני הייתי מוכן להקריב את עצמי כדי לנסות להציל את אחי. אני חושב שהמדינה במצוקה, עם ישראל במצוקה. אנחנו צריכים להתחיל להשתקם, לסיים את המלחמה, להחזיר את החטופים ולחזור להיות משהו קרוב יותר לחברה מתוקנת".
שרון, שורדת השבי שבעלה דוד קוניו עדיין מוחזק בשבי בידי חמאס, זעקה בדיון: ״כמה אני עוד אשקר לבנות שלי שעוד רגע זה קורה? די, כמה אני כבר יכולה, כמה? יש גבול לכמה שאני מסוגלת לעבור, זו התעללות יום-יומית. וזה לא מזיז לכם".
"האדישות שלכם, אין לי כבר מילים. למה אני צריכה לבוא לכאן ולפתוח את הטראומה שלי בפני כל העולם רק כדי שמישהו ישמע את הקול של בעלי וגיסי?
גיל דיקמן ממטה משפחות החטופים שנכח גם הוא בדיון שאל את יו"ר הוועדה ח"כ ביסמוט: "האם הפעולה בעזה תסכן חיי חטופים?". על כך כך ענה ביסמוט: "לא אענה בפורום הזה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
