מרדכי שטיינצג המוכר לרבים בשם "ד"ר מרק" הוא אחד מששת הנרצחים בפיגוע הירי שאירע הבוקר (שני) בצומת רמות בירושלים.
שטיינצג, בן 79, התגורר בשכונת רמות ב' והיה מייסד "המאפה של ד״ר מרק", מפעל לייצור לחמים בריאים בבית שמש שמוצריו נמכרים בכל רחבי הארץ. שטיינצג עלה מארה"ב לפני כ-40 שנים והיה קרדיולוג בהכשרתו.
שטיינצג היה קרדיולוג בהכשרתו וקידם אורח חיים בריא לשמירה על בריאות הלב. ״במרפאות הקרדיולוגיה של שנות ה-80, ד"ר מרק לא רק טיפל בלבבות – הוא חיפש איך לרפא את הגוף והנפש דרך חיים טובים יותר״, נכתב באתר האינטרנט של המאפייה.
כשעלה לישראל ב-1993, שטיינצג זיהה את הצורך בלחמים בריאים על מדפי המרכולים. הוא ייסד את המאפייה והלחמים הבריאים שיצאו ממנה הפכו למצרך נפוץ במטבחים של ישראלים רבים.
נחמן גרינולד, מנכ״ל ״ד״ר מרק״, סיפר ל״ישראל היום״ כי ״שטיינצג פרש לגימלאות לפני מספר שנים. למרות זאת, הוא המשיך ללוות את החברה ולבקר כל העת על מנת לוודא שהכל על טהרת הבריאות כשיטתו. היה לו חשוב שהכל יתנהל לפי השיטה שלו ושהכל יהיה מבוסס על טהרת הבריאות, שכן לחם זה המאכל הבסיסי ביותר.
״ד״ר מרק היה קרדיולוג בהכשרתו ורופא של קבוצות ספורט בחו״ל״, ספד לו גרינולד. ״הוא עלה לארץ לפני 40 שנה, עשה בישראל מהפכה בתחום של תזונה בריאה שלא היתה במודעות כלל וכלל. הוא היה החלוץ של כל הנושא של קמח מלא, לחם מחמצת ועוד.
כל מה שנמצא על המדף נזקף לזכותו היות והוא למעשה זיהה את הפער הזה. לא רק נושא הבריאות היה חשוב לו, אלא היה חשוב לו אנשים אחרים והסביבה. הוא התחיל מאפייה של לחם בצורה לא מסחרית וכשאנשים נחשפו ללחם שלו, הוא היה נוסע על אופניים והביא להם לחמים. כך השמועה עשתה לה כנפיים. את המפעל הוא הקים באזור התעשייה ברוש בבית שמש לפני 30 שנה.
״מדובר במפעל הכי גדול בתחום הבריאות״, תיאר גרינולד. ״הלחמים של ד״ר מרק אשר החלו כבוטיק ביתי, נמכרים כיום בכל הרשתות מהצפון לדרום. כאמור, הוא היה אדם מיוחד מאד, בן אדם שראית שאכפת לו מכל אדם. זה לא מזן האנשים שרואים הרבה״.

