רשות האוכלוסין וההגירה משיקה בימים אלה עמדות שירות עצמי, שיאפשרו לציבור להגיש בקשה להנפקת תעודת זהות או דרכון ביומטריים, ללא צורך בהגעה לנציגי השירות. 82 עמדות שירות יוצבו ב-26 לשכות מינהל אוכלוסין ברחבי הארץ, ויאפשרו קבלת שירות באופן עצמאי.
רשות האוכלוסין משיקה מהדורות דיגיטליות מותאמות וייעודיות לעובדים הזרים הנמצאים בישראל// דוברות רשות האוכלוסין וההגירה
לצורך הפעלת השירות ברחבי הארץ, מעמידה הרשות האוכלוסין וההגירה מערך תורים נפרד המיועד לעמדות בלבד. עד כה, קבעו תורים כ-35,000 לקוחות.
לשם בדיקת האפשרות לקבלת השירות בעמדה העצמאית, על מבקשי השירות להכניס את פרטיהם בזימון התורים והמערכת תבצע את בדיקת הזכאות באופן אוטומטי. מבקשי שירות שנמצאו זכאים להגיש בקשה בעמדות השירות, יוכלו לקבוע תור בעמדה עצמה או אצל נציג שירות.
לטענת משרד האוכלוסין, בעקבות מהלך זה יתווספו לרשות הציבור מאות תורים בשבוע, לצד התורים הקיימים כבר היום בלשכות מינהל האוכלוסין.
מנכ"ל רשות האוכלוסין, חיים יפרח: "השקת העמדות היום מהווה פריצת דרך משמעותית בשירות לציבור. עמדות השירות מאפשרות תהליך שבו הלקוח יבצע את המהלך באופן עצמאי, מקצה אל קצה. העמדות יאפשרו תוספת של 2,500 תורים ביום ומדובר בצעד נוסף להקלת השירות על הציבור".
ראש מינהל אוכלוסין, יואל ליפוביצקי: "כיום מוצבות ב-26 לשכות ברחבי הארץ, 82 עמדות שירות עצמי. עד כה, במספר שבועות, קיבלו שירות בעמדות מעל 25,000 לקוחות. זוהי בשורה אמיתית".
כמה זמן נצטרך כעת להמתין לתור?
לפי ליפוביצקי, נכון להיום נפתחים תורים עד שלושה שבועות קדימה, כאשר לרוב תהיה זמינות לתורים מהיום למחר.
מה משמעות הצעד? יפרח טוען כי העמדות לשירות עצמי יאפשרו תוספת של 2,500 תורים ביום, וכ-12,000 תורים נוספים בשבוע. ״מדובר בקפיצת מדרגה מכל הבחינות, מחשוב, חזון, קדמה וטכנולוגיה - הכל ייעשה עצמאית לטובת הלקוחות והציבור״, הוא מסכם.
מתי נוכל לחדש דרכונים ות״ז ביומטריים מרחוק? "השאיפה היא לאפשר בעתיד לבצע את השירות באמצעות הנייד, וללא הגעה פיזית ללשכה", ליפוביצקי מודה. ״אבל כבר היום, ברגע שקובעים תור - מקבלים אינדיקציה אם ניתן להשתמש בשירות העצמי, וזה צעד אחד קדימה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו