"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
דיירי הבניינים שנפגעו מטיל איראני בחולון נדרשו לעזוב את בתי המלון – ללא פתרון חלופי
דרישה דחופה למשרד האוצר, לעיריית חולון ולרשות המסים בדרישה להמשיך במימון שהות הדיירים שפונו • הנכסים הוכרזו כבלתי ראויים למגורים והוכרזו כמיועדים להריסה
זירת הפגיעה בחולון. צילום: GettyImages

דיירי הבניינים שנפגעו מטיל איראני בחולון נדרשו לעזוב את בתי המלון – ללא פתרון חלופי

דרישה דחופה למשרד האוצר, לעיריית חולון ולרשות המסים בדרישה להמשיך במימון שהות הדיירים שפונו • הנכסים הוכרזו כבלתי ראויים למגורים והוכרזו כמיועדים להריסה

,עודכן
0השמעה
[object Object]

הקליניקה לסיוע משפטי בעתות מלחמה באוניברסיטת חיפה פנתה היום (רביעי) בבקשה דחופה למשרד האוצר, לעיריית חולון ולרשות המסים בדרישה להמשיך במימון שהות הדיירים שפונו מהמתחם ברחוב ביאליק 152-154 בחולון במלון לאונרדו בירושלים. הפנייה מגיעה בעקבות הודעה לדיירים כי עליהם להתפנות מהמלון עד ליום הראשון באוגוסט, ללא כל פתרון חלופי.

מהומות ומחאות מהטקס בחולון // משה בן שמחון

הדיירים פונו מבתיהם ב-19 ביוני לאחר פגיעה ישירה של טיל איראני במהלך מבצע "עם כלביא" שגרמה לנזק קשה לכלל הבניינים במתחם. הנכסים הוכרזו כבלתי ראויים למגורים והוכרזו כמיועדים להריסה על פי חוות דעת הנדסית. בהתאם לנוהלי המדינה ולהחלטת הממשלה מספר 315 מיום 18 ביוני 2025, הדיירים זכאים למימון שהות במלון עד למציאת פתרון קבע, כאשר הממשלה קבעה במפורש כי המדינה תעניק סיוע זמני ומתמשך לכלל הנפגעים.

למרות זאת, הודיעו הרשויות לדיירים כי עליהם להתפנות מהמלון עד ליום 1 באוגוסט מבלי שנערך כל מיפוי של מצבם, מבלי שהוצעה להם כל חלופה ומבלי שנשקלו נסיבותיהם האישיות. הקליניקה מדגישה כי בין הדיירים נמצאות משפחות עם ילדים קטינים, אזרחים ותיקים ושוכרים חסרי אמצעים, וכי הפינוי במועד שנקבע ישאיר אותם ללא קורת גג.

ההריסות בחולון.,צילום: קוקו

עורכת הדין ורדית אביטן מהקליניקה לסיוע משפטי כותבת במכתבה כי מדובר באירוע ביטחוני חריג וחמור שהשפיע על תשתית עירונית בלב העיר, וכתוצאה ממנו פונו בכפייה תושבים רבים מבתיהם ללא כל חלופה קונקרטית. לדבריה, הפינוי ללא פתרון מתאים מהווה הפרה של זכויותיהם החוקתיות והחברתיות של התושבים.

הקליניקה פונה לעיריית חולון בבקשה לפעול מיידית מול רשות המסים וקרן הפיצויים בדרישה להמשך מימון שהות הדיירים במלון לאונרדו עד ליום 1 בספטמבר לפחות, ולאחר מכן עד למציאת פתרון חלופי בפועל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו