"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"השקעה של פחות מ-1000 שקלים": כך צמצמו בירושלים את אשפוז הקשישים

תוכנית להתקנת אמצעי בטיחות בבתי קשישים הפחיתה ניתוחי שבר צוואר ירך בכ-20% • בנוסף, נרשמה הפחתה משמעותית בהפניות לחדרי מיון ובעומס על מערכת הבריאות

,עודכן
0השמעה
זוג קשישים מטיילים יחד. (אילוסטרציה). צילום: GettyImages

תכנית “בטוח בבית” של עיריית ירושלים הובילה לצמצום משמעותי בנפילות, אשפוזים וניתוחים בקרב אוכלוסיית הגיל השלישי המתגוררת בעיר – והפכה למודל מניעת נפילות מוכח, שתורם לאיכות חיים ולביטחון אישי.

קשישים (אילוסטרציה),צילום: אורן בן חקון

עיריית ירושלים, ביוזמת ראש העיר, משה ליאון, ובשיתוף הביטוח הלאומי והקרן לידידות, מפעילה משנת 2021 את תכנית “בטוח בבית” למניעת נפילות בגיל השלישי.

לפי מחקר ראשון מסוגו בישראל, ההשקעה העירונית של פחות מ־1,000 ש"ח לתושב בגיל השלישי הביאה לירידה חדה באשפוזים ובניתוחים ולחיסכון משמעותי, לצד שיפור באיכות החיים של אזרחים ותיקים בירושלים.

לפי הנתונים, בכ־26,000 בתים כבר הותקנו אמצעי בטיחות, ביניהם: מאחזי יד, גלאי עשן, תאורת חירום ועוד – ללא עלות לתושב. מעבר להתקנה, צוותי התכנית יוצרים קשר אישי עם המשפחות, מדריכים אותן ומפנים לשירותי קהילה ורווחה. לעיתים הם אף מאתרים מצבי בדידות, קושי תפקודי או הזנחה – ומחברים לקבלת מענה מתאים.

קשישים בבית,צילום: Getty Images

המחקר, שנעשה בשיתוף קופת חולים 'כללית', הניב תוצאות חד־משמעיות: ירידה של 13% בניתוחי שבר צוואר ירך בקרב בני 70 ומעלה, ירידה של 21% בקרב בני 85 ומעלה וירידה של למעלה מ־30% באשפוזים בבתי חולים. כמו כן, דווח על מניעת לפחות 20 שריפות בזכות גלאי עשן שהותקנו בבתים ועל מקרים שבהם הצילו חיים.

בנוסף, נרשמה הפחתה משמעותית בהפניות לחדרי מיון ובעומס על מערכת הבריאות. בעקבות הצלחת המיזם, בעירייה פועלים להפוך את “בטוח בבית” למודל פעולה ברמה הארצית, כאשר מחקר המשך כבר מתוכנן והוא יעסוק, בין השאר, בבחינת ההשפעות גם על תחומי הרווחה, הסיעוד והביטוח.

בית החולים שערי צדק,צילום: שערי צדק

העירייה, באמצעות מינהל קהילה, מפעילה תכניות רבות לגיל השלישי, וזו רק אחת מהן. זאת לצד הרחבת מועדונים, קידום אוריינות דיגיטלית, ליווי פרלמנטים, פרויקטים ייעודיים לטובת אלמנים ואלמנות, פרויקטים לבני משפחה מטפלים – ועוד.

דניאל שוורץ, BPT, MSc. פיזיותרפיסט אחראי מחקר במחוז ירושלים בכללית: "כ־30% מהאזרחים בגיל 65 ומעלה נופלים מדי שנה. התאמות פשוטות בבית – כמו שעיריית ירושלים ביצעה – מפחיתות את הסיכון לנפילות ב־26%. מצאנו ירידה משמעותית בשברי צוואר הירך בגיל 85 ומעלה, ירידה באשפוזים דחופים ובהפניות למיון. גם אם לא כל החיסכון חושב במחקר – ברור שההשפעה רחבה, אנושית וכלכלית, וגם ארוכת טווח".

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: “תכנית 'בטוח בבית' היא אחת מתכניות הדגל שלנו. זו תוכנית ערכית מהמעלה הראשונה, תורמת לבטיחות, לבריאות וגם לחוסנם של בני הגיל השלישי. התוכנית פועלת כיום בכלל השכונות בירושלים, והובילה לירידה חדה באשפוזים ובניתוחים, ולשיפור ממשי בתחושת הביטחון של התושבים הוותיקים בעיר. הצלחת התוכנית מוכיחה שהתערבות נכונה יכולה להציל חיים ולחולל שינוי אמיתי באיכות החיים של אזרחים ותיקים. נמשיך לדאוג לאוכלוסיית הגיל השלישי בכל התחומים."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר