העימות החדש בין המפכ"ל לבן גביר: בר המצווה ב"כיכובם" של לוחמי מג"ב

דני לוי זעם והנחה לבצע תחקיר כיצד הפכו לוחמי מג"ב בנשקים שלופים לתוכנית האומנותית בבר המצווה לבנו של איש העסקים המוכר • השר לביטחון לאומי ביקש להבין ו"לא לשפוך את התינוק עם המים"

ליאור נרקיס וחמושים בשני טורים: חגיגת בר המצווה של בנו של איש העסקים. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @eranchen_photographer

מפכ"ל המשטרה, דני לוי, והשר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, ממשיכים לריב. זה התחיל בעימות הישיר ביניהם סביב שאלת קידומה בדרגה של עוזרת ראש אח״מ, רב פקד רינת סבן שהייתה מעורבת בתיקי נתניהו ואשר נחשפה ב"ישראל היום"

היום זה המשיך סביב מסיבת בר המצווה החריגה והשנויה במחלוקת שהתקיימה אתמול לבנו של איש העסקים אלון אלגלי. חתן בר המצווה נכנס לאירוע כשהוא מובל על ידי הזמר ליאור נרקיס, ומלווה במספר רב של לוחמי מג"ב מיחידת המסתערבים. האירוע עורר תגובות זועמות ברשת ובמערכת הפוליטית.

בצהריים פירסם המפכ"ל לוי הודעה בנושא בה נכתב: "מפכ"ל המשטרה רואה בחומרה את האירוע בו לקחו חלק לוחמי מג"ב. המפכ"ל הנחה לתחקר את האירוע בו תועדו לוחמים באירוע פרטי בצורה שאינה הולמת ולהציג בפניו את הממצאים בימים הקרובים".

השר לביטחון לאומי, לעומת זאת ובאופן לא מפתיע, היה הרבה יותר סלחן כשכתב: "מספיק לתקוף את המתסערבים הגיבורים שלנו! התמונות של המסתערבים שלופי נשק מלווים נער בר מצווה (מתוק שאבא שלו הפך הפך את העולם למען הלוחמים) בהחלט לא מתאימות, וטוב היה אם האירוע לא היה קורה, ולא יחזור על עצמו בעתיד.

ליאור נרקיס, הופיע בפני החוגגים, צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @eranchen_photographer

"ויחד עם זאת חשוב לא לשפוך את התינוק עם המים, ולזכור שמדובר בלוחמים מצטיינים שמחסלים מחבלים לילה לילה תוך סיכון חייהם, ונמצאים במתח גבוה כל הזמן. מחבק את הלוחמים ובטוח שהם למדו לעתיד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר