סוף עידן החמין בכלא: שב"ס עבר לשניצל בשבת

שב"ס החליף את החמין בשניצל במסגרת מדיניות שיפור תנאי המחיה • מךבד שניצל, התפריט החדש כולל, תפוחי אדמה אפויים, ירקות וחמוצים • ראש ענף המזון: "המטרה להבטיח מזון ראוי, בטוח ומזין לאסירים"

שניצל קריספי. צילום: יח"צ

שירות בתי הסוהר החליט להוציא מהתפריט השבועי את תבשיל החמין המסורתי שהוגש לאסירים בימי שבת, ולהחליפו במנת שניצל עם תוספות. השינוי נעשה לאחר שנמצא כי החמין לא נאכל ברובו, הוחזר כמעט בשלמותו למטבח ולעיתים אף התקלקל במהלך ההשהיה הממושכת בארונות החימום.

ל"ישראל היום" נודע כי בהתאם למדיניות שב"ס לשיפור תנאי המחיה, בטיחות המזון וצמצום הבזבוז, תפריט השבת עודכן. כעת, ארוחת הצהריים בשבת כוללת שניצל מוכן, תפוחי אדמה אפויים, ירקות, חמוצים, לחם ופרי.

סוף עידן החמין , צילום: איתיאל ציון

בבדיקות שנערכו ביחידות השונות לאחר החלפת המנה נמצא כי האסירים מעדיפים את השינוי וקיימת שביעות רצון גבוהה מהמזון החדש, להבדיל מהחמין שלא זכה לפופולריות.

סגן גונדר מזל קונסטנטיני, ראש ענף המזון בשב"ס, מסרה: "בסופו של דבר, המטרה שלנו היא להבטיח שהאסירים מקבלים מזון ראוי, בטוח ומזין. החמין לא נאכל, לעיתים התקלקל, והוחלף בתוספת שמתקבלת טוב יותר. זהו מהלך נכון - גם מבחינה תזונתית וגם מבחינה תפעולית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר