רכבו של השייח ודיע אל-ג'עברי, מנהיג החמולה החזקה בחברון, הוצת במזרח ירושלים לאחר שהחליט להוביל יוזמה מהפכנית להקמת אלטרנטיבה לרשות הפלשתינית. השייח, שפועל בשיתוף פעולה עם שר הכלכלה ניר ברקת, ראש מועצת שומרון יוסי דגן וד"ר מרדכי קידר, מבקש להקים אמירות מקומית שתכיר בישראל ותצטרף להסכמי אברהם. הצתת הרכב הגיעה בעקבות מסע הסתה של הרשות הפלשתינית נגד היוזמה.
היוזמה, שנחשפה ב"וול סטריט ג'ורנל", כוללת התארגנות של שייחים ומנהיגים מקומיים באזור חברון להכרה במדינת ישראל והקמת אמירות שתלחם בטרור כחלופה לרשות הפלשתינית. במסגרת התוכנית מבקשים השייחים להקים אזור תעשייה חדש ולהצטרף להסכמי אברהם.
מסע הסתה של הרשות הפלשתינית
בעקבות החשיפה, יצאה הרשות הפלשתינית במסע הסתה נרחב כנגד השייחים והמנהיגים המובילים את היוזמה. הרשות, שהתנכלה בעבר לחלק מהשייחים בשל מעורבותם בקידום יוזמת הניתוק ממנה, פתחה במסע הסתה ברשתות החברתיות ובתקשורת. פקידי הרשות גינו את היוזמה וכינו אותה "גרסה מחודשת של בגידה", והזהירו מפני חלוקה דה-פקטו של יהודה ושומרון.
הצתת רכבו של השייח אל-ג'עברי מהווה הסלמה במאבק הרשות נגד המנהיגים המקומיים שמבקשים להתנתק ממנה. הרשות רואה ביוזמה איום על המונופול שלה על הייצוג הפלשתיני ועל התמיכה הבינלאומית שהיא מקבלת.
יוסי דגן, ראש מועצת שומרון, הגיב להצתה: "ההיסטריה של המושחתים מהרשות הטרוריסטית מוכיחה כי גם הם מבינים שעידן הטרור של אוסלו נגמר". לדבריו, התגובה האלימה מוכיחה שהיוזמה מהווה איום אמיתי על השלטון הפלשתיני הקיים.
היוזמה מייצגת ניסיון חדש ליצור מודל חלופי לרשות הפלשתינית, שלטענת התומכים בה מעודדת טרור כלפי יהודים וערבים כאחד. השאלה היא האם המנהיגים המקומיים יעמדו בלחץ הרשות או ימשיכו לקדם את התוכנית למרות האיומים והאלימות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו