ג׳ואד זאיד אלבחאבסה בן השנה וחצי מרהט הוא הפעוט שטבע למוות היום (שני) בבריכה בביתו. צוותי הרפואה של איחוד הצלה ביצעו החייאה.
חובשי איחוד הצלה מסרו: כי "הילד הובא למרפאה במתחם 2, בעיר רהט – כשהוא ללא דופק וללא נשימה. בני משפחתו סיפרו כי הילד טבע בבריכה מפלסטיק שהייתה מעל הבית של המשפחה. בסיוע חובשים נוספים וצוות ניידת טיפול נמרץ ביצענו בו פעולות החייאה ממושכות, ולאחר מכן הוא פונה לבית חולים תוך המשך פעולות החייאה במצב אנוש".
מוקדם יותר הבוקר (שני) גבר בן 87 טבע למוות בבריכה בחולון לאחר שנמשה מהמים כשהוא מחוסר הכרה. אירוע הטביעה התרחש בשעה 09:33 כאשר נמצא הגבר שוכב על קו המים ללא דופק ונשימה.
חובשים ופראמדיקים של מד"א שהוזעקו למקום בעקבות דיווח במוקד 101 החלו מיידית בפעולות החייאה אך לא הצליחו להחזיר אותו לחיים. לאחר זמן קצר נאלצו לקבוע את מותו במקום.
"הגענו למקום והובילו אותנו אל הבריכה. ראינו את הגבר שוכב על קו המים כשהוא מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה", סיפר ליאור הראל, חובש רפואת חירום מיחידת האופנועים של מד"א. "סיפרו לנו שמשו אותו מהמים כשהוא מחוסר הכרה. התחלנו בביצוע פעולות החייאה כשבסופן נאלצנו לקבוע את מותו במקום".
הנסיבות המדויקות של הטביעה טרם ברורות, ומד"א הדגיש כי הגבר נמשה מהמים כשהוא כבר מחוסר הכרה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו