הצהרת משפחות חטופים אחרי מבצע עם כלביא. צילום: גדעון מרקוביץ

המכתב המצמרר של אם החטוף: "אמא, חשוך פה במנהרות, מדמיין אתכם נלחמים למעני"

בהצהרה התייחסו המשפחות לצורך הדחוף למנף את ההישגים המבצעיים ולהביא להסכם כולל להשבת 50 החטופים • "אף אמא לא צריכה לקבור את הילד שלה בשביל שאמא אחרת תזכה לראות את שלה שוב", אמרה צנגאוקר

משפחות החטופים מסרו היום (חמישי) הצהרה ראשונה מאז סיום המבצע באיראן. בהצהרה התייחסו המשפחות לצורך הדחוף למנף את ההישגים המבצעיים ולהביא להסכם כולל להשבת 50 החטופים שעדיין נמצאים בשבי החמאס ולסיום הלחימה.

הצהרת משפחות חטופים אחרי מבצע עם כלביא, צילום: גדעון מרקוביץ'

ההצהרה התקיימה בהשתתפות: עינב צנגאוקר - אמו של מתן צנגאוקר, בר גודארד - בתו של מני גודארד, ויקי כהן - אמו של נמרוד כהן, אודי גורן - בן דודו של טל חיימי.

הצהרת משפחות חטופים אחרי מבצע עם כלביא, צילום: גדעון מרקוביץ'

עינב צנגאוקר, אימו של מתן צנגאוקר אמרה: "למה אחרי 629 ימים הילדים שלנו עדיין בעזה? למה את המערכות באיראן ולבנון נתניהו סיים למרות שהאיום לא הוסר במלואו, ואת המלחמה בעזה שבה הכרענו את חמאס וחיסלנו את כל בכיריו הוא לא מוכן לסיים? למה לא למנף את ההישגים באיראן ולשים עכשיו יוזמה ישראלית לסיום המלחמה בתמורה להחזרת כל החטופים?".

עינב צנגאוקר, אימו של מתן צנגאוקר, צילום: גדעון מרקוביץ'

המשיכה: "לכולם ברור שאם אפשר היה לסיים באיראן, אפשר לסיים גם בעזה - בהסכם שיחזיר את כולם. אף חייל לא צריך להיהרג בשביל להחזיר חטופים. אף אמא לא צריכה לקבור את הילד שלה בשביל שאמא אחרת תזכה לראות את שלה שוב. אפשר אחרת. הסכם כולל, בלי פעימות ובלי סלקציות!".

בר גודארד, בתו של מני גודארד: " הימים של מבצע עם כלביא היו קשים מנשוא לכל אזרחי ישראל. כולנו הרגשנו את החרדה הקיומית, את העייפות, את הקושי, את הפחד, את העצב. 12 ימים שעבורנו הם כבר 629 ימים".

בר גודארד, בתו של מני גודארד, צילום: גדעון מרקוביץ'

עוד אמרה: "המבצע באיראן נגמר בתוצאות מרשימות, כל כך מרשימות וכל כך עוצמתיות שאי אפשר שלא להרגיש את הפער העצום בין התקיפה באיראן לבין המחדל והשבר של ה- 7.10. הצבא שלנו חזק. השפלנו והבסנו לכאורה את האיום הקיומי הגדול ביותר שריחף מעל מדינת ישראל במשך שנים. עשינו את זה בנחישות ובגבורה וכל זה לקח 12 יום. ומול ארגון טרור קטן בעזה אנחנו נגררים למלחמת אין סוף שרק גובה עוד ועוד מחירים".

ויקי כהן, אמו של נמרוד כהן, הקריאה מכתב: "אמא יקרה ואהובה שלי, כאן נמרוד. אני כבר לא יודע כמה ימים עברו מאז שדיברנו בפעם האחרונה. הימים כאן מתבלבלים לי, כי במנהרות כל הזמן חשוך.  אני לא מצליח לזהות מתי יום ומתי לילה. אני לא מצליח לעקוב מתי מגיע יום חדש. מבחינתי אני ביום אחד ארוךארוך שהתחיל בשבעה באוקטובר ומאז לא נגמר. איך את מרגישה? את מחזיקה מעמד? מה שלום אבא, רומי ויותם?".

ויקי כהן, אמו של נמרוד כהן, צילום: גדעון מרקוביץ'

הוסיפה ואמרה: "נמרוד לא יכול לכתוב לי מכתב, נמרוד לא יכול לדבר, נמרוד לא יכול לזעוק. נמרוד שלי נמק במנהרות כבר 629 לילות וימים. בכל הזמן הזה ניסיתי בכל כוחי להשמיע את הקול שלנמרוד. אבל אחרי כ"כ הרבה זמן, נגמרו לי המילים". 

אודי גורן, בן דודו של טל חיימי: "אנחנו שומעים שגם בתוך הממשלה מבינים שתם הזמן לשיטת הסלאמי שנקבעה עבור המו״מ. מתווה וויטקוף החלקי לא יכול להתקיים כי אסור יותר להשאיר בגיהנום העזתי את החיילים שנלחמו להגן עלינו ונחטפו. אסור לומר לסילביה קוניו שהיא תקבל רק את אחד משני בניה, או לבן של אלקנה בוחבוט שהוא צריך להמשיך לחכות לאבא כי זה לא היה תורו לצאת מהגיהנום. אסור להמשיך ולהסתכן בכך שלא נמצא לעולם את החללים שלנו וטל בן דודי לא ישוב להיקבר באדמות הקיבוץ שלו".

אודי גורן, בן דודו של טל חיימי, צילום: גדעון מרקוביץ

הוסיף: "ראש הממשלה, הנה הנוסחה לניצחון. צא ואמור: אני, בנימין נתניהו, לא מוכן יותר לקחת על מצפוני את הסבל שעוברים מי שנחטפו במשמרתי ומשפחותיהם. אני נחוש להשיב את כולם הביתה- לא אשאיר אף אחד מאחור- ומבין שהדרך היחידה לנצח היא לסיים את המלחמה עם השבת החטוף האחרון!".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...