בישראל מרכינים ראש לזכר שבעת הנופלים בחאן יונס: "הלך לנו פרח צנוע ומקסים"
הנשיא הרצוג: "שבעה פרחים שנקטפו בהגנה על עמנו ומולדתנו, מחבקים בכאב ודמע את המשפחות" • שר הביטחון: "לחמו בגבורה ונפלו בעת שליחותם להגן על מדינת ישראל ולהשיב את חטופינו"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
שבעה לוחמי הנדסה קרבית בחיל השריון נפלו אתמול (שלישי) בחאן יונס, כשמחבל הצמיד מטען לנגמ"ש שבו נסעו.שמותיהם הותרו הבוקר לפרסום:
סגן מתן שי ישינובסקי (21) מכפר יונה, סמ״ר רונאל בן-משה (20) מרחובות, סמ״ר ניב רדיע (20) מאליכין, סמל רונן שפירו (19) ממזכרת בתיה, סמל שחר מנואב (21) מאשקלון, סמל מעיין ברוך פרלשטיין (20) מאשחר וסמ״ר אלון דוידוב (21) מקרית ים.
אסנת, אמו שלסמל מעיין פרלשטיין, סיפרה בכאב בראיון ל-103FM: "מעיין ברוך, ברוך הוא על שם הסבא שלו, שנפטר צעיר. מעיין היה מתוק, מתוק מדבש, ילד חמוד מאוד אהוב על חבריו אהב את החיים הטובים. הוא לא עשה עניין מהמוות, הוא אמר 'מקסימום אני אמות, לא נורא'".
ראש עיריית כפר יונה, בה התגורר מפקד הכוח שנפל,סגן מתן ישינובסקי, השתתף בצער המשפחה: "מתן גדל והתחנך בכפר יונה, ליבנו עם משפחתו". בעירייה ספדו לו: "הוא היה בן אהוב וחבר נאמן. לא נשכח את חיוכו, ערכיו ואהבתו הגדולה לארץ".
ראש עיריית אשקלון, תומר גלאם, כתב: "העיר אשקלון אבלה וכואבת על נפילתו שלסמל שחר מנואב, תושב העיר, בקרב על הגנת המולדת. תנחומים מעומק הלב להורים ולאחים שאיבדו את היקר להם מכל. יהי זכרך ברוך, גיבור. שחר, בוגר מקיף ב׳ באשקלון, הותיר אחריו הורים, שני אחים ואחות". הלוויתו תתקיים היום ב-15:00 בחלקה הצבאית בבית העלמין באשקלון.
חברת המשפחה זהבה הגיבה: "לנצח תישאר צעיר מלא אנרגיה, עם צחוק וחיוך והרבה תוכניות לעתיד".
סמ"ר רונאל בן-משהסמ"ר ניב רדיעבהודעת המועצה נכתב: "ניב, בן היישוב, גילה אומץ, מסירות ואהבת הארץ עד יומו האחרון. ליבנו עם המשפחה בשעתה הקשה, ההלוויה תתקיים היום ב-17:30, בחלקה הצבאית בבית העלמין באליכין".
סמל רונן שפירובקריית ים כתבו לזכרו של בן העירסמ"ר אלון דוידוב: "אלון, בן יחיד לאימו יקטרינה, נפל בקרב בדרום רצועת עזה. אלון בוגר בית הספר ימית: 'ילד שקט, צנוע ומקסים, אהוב על חבריו', סיפרה מנהלת ביה״ס שרה טל. 'כל הצוות בוכים והמומים. הלך לנו פרח שהיה מלח הארץ'. ליבנו עם המשפחה בשעה הקשה מנשוא הזו. יהי זכרו ברוך ונצור בליבנו לעד".
"לחמו בגבורה ונפלו בשליחותם"
שר הביטחון ישראל כ"ץ כתב לאחר פרסום ההודעה על נפילתם: "לוחמינו לחמו בגבורה ונפלו בעת שליחותם להגן על מדינת ישראל ולהשיב את חטופינו. שולח תנחומים מעומק הלב למשפחות בשם עם שלם".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיב: "בשברון לב קיבלתי את הבשורה על נפילתם של הלוחמים. אין מילים שיכולות להכיל את הכאב. אני מחבק את המשפחות היקרות, גבורתם לא תישכח".
נשיא המדינה יצחק הרצוג כתב: "בוקר כואב מאוד בהיוודע דבר נפילתם של בנים יקרים ואהובים בחאן יונס. הזירה בעזה קשה, הקרבות קשים והמשא כבד מנשוא".
ראש הממשלה נתניהו הגיב: "זהו יום קשה לעם ישראל. רעייתי ואני אבלים וכואבים את נפילתם של שבעה מלוחמינו. אני שולח תנחומים מעומק הלב למשפחות שאיבדו את היקר להן מכל, ומשתתף איתן בצערן הכבד מנשוא בשעה קשה זו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
