משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי מקצה כ-10 מיליון שקלים לתמיכה בצעירים ברשויות המקומיות שנפגעו במהלך מבצע "עם כלביא".
הרס רב בזירה בבניין בפתח תקווה, כוחות כיבוי והצלה במקום // דוברות כיבוי והצלה
התקציב, שיועבר באמצעות רשות הצעירים, נועד לאפשר הפעלת יוזמות חירום שיעניקו מענה לצעירים ועל ידי צעירים, כמו גם מענים רשותיים מידיים שיבוצעו על ידי קבוצות צעירים מתנדבים לשעת חירום.
בין הרשויות שיקבלו את התמיכה: בת ים, בני ברק, חיפה, טמרה, פתח תקוה, ראשון לציון, רחובות, רמת גן, תל אביב ומועצה אזורית שפיר. הסיוע יועבר לרשויות המקומיות ויופעל על ידי יחידות הצעירים הרשותיות.
שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, יצחק וסרלאוף, אמר: "לאחר סיורים בשטח ושיחות עם ראשי הרשויות שנפגעו, בנינו במשרד מבחן תמיכה ייחודי הנותן מענה מהיר וגמיש לצרכים שהציפו הרשויות, וזאת בהתאם לתחומי פעילות ואחריות המשרד. כדי לנצח בחזית אנו צריכים עורף חזק. באמצעות הרשויות המקומיות, הצעירים ימשיכו לחזק את העורף, ולשמור על החוסן האזרחי של מדינת ישראל".
מנכ״ל המשרד, יוחנן מאלי, הוסיף: ״הרשויות המקומיות עומדות בחזית המלחמה הזו ויש לנו הזכות באמצעות יחידות הצעירים לסייע להם ולחזק את החוסן הלאומי. הצעירים הם הכח המניע של הישובים והמשרד עומד בקשר קבוע עם הרשויות במטרה להעניק מענה מותאם לכל רשות ורשות.״
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
