לא שוכחים: 50 חטופים עוד בעזה, ועדיין אין עסקה באופק

למרות שדובר על פריצת דרך במשא ומתן עם חמאס, בימים שחלפו מאז אין כל שינוי • חמאס לא ממהר להשיב, והסיבה: לא רוצה להיראות כמי שנטש את איראן בעיצומה של מערכה אזורית • בישראל מקווים שפגיעה משמעותית באיראן תשפיע על השיקולים, אבל עד אז, החטופים ימשיכו להינמק • צפו בסרטון

"ברקע" המלחמה עם איראן, אסור לשכוח את 50 החטופים שעדיין בעזה. צילום: וידאו האב- ישראל היום

למרות המבצע להשבת גופותיהם של עפרה קידר, יונתן סמרנו וסמ"ר שי לוינסון בלילה שבין שבת לראשון, נדמה שאין כל התקדמות במשא ומתן לשחרור החטופים.

גורמים ביטחוניים בישראל טוענים שהסיבה לכך ברורה: חמאס לא מעוניין להיראות כמי שזנח את איראן, הפטרונית המרכזית שלו, דווקא כשהיא נתונה תחת מתקפה ישראלית־אמריקאית, בדומה למה שעשה מקבילו הצפוני בלבנון, חיזבאללה, שהודיע שלא יצטרף לתקיפות על ישראל.

בתוך כך, קטאר והשליח האמריקני סטיב וויטקוף עדיין ממתינים לתגובה, אך חמאס טרם השיב להצעת ישראל, שמצדה לא ממהרת להוציא משלחת כל עוד אין התקדמות ממשית.

לפי ההערכות, במידה ואיראן תספוג תבוסה משמעותית, ייתכן שחמאס ישקול מחדש את האינטרסים שלו,  אך עד שזה יקרה, 50 חטופים וחטופות עדיין מחכים לשוב הביתה, החיים והחללים כאחד.

מטה החטופים ממשיך בפעילות נמרצת, עם לייבים של משפחות החטופים והפצרות נמשכות למקבלי ההחלטות לזהות את "חלון ההזדמנויות ההיסטורי" שנוצר ולפעול כדי לסיים את המלחמה "כשידה של ישראל על העליונה" ולהחזיר את כולם הביתה. אבל עד שזה יקרה, החטופים נשארים שם.

באשר לשאלה מה הציבור הרחב יכול לעשות, התשובה פשוטה: להמשיך להעלות את המודעות, ולחזק את המשפחות. כל מה שניתן כדי שלא ייבלעו בין הכותרות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר