"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נקבע מותה של התינוקת בת 10 חודשים שננשכה על ידי כלב פיטבול בביתה

הפעוטה שננשכה ע"י כלב בקרית ביאליק פונתה תוך כדי פעולות החייאה • חובשים ופראמדיקים של מד"א פינו אותה לבי"ח רמב"ם • "למרבה הצער, נקבע מותה של פעוטה שפונתה לחדר הלם ברמב"ם תוך כדי החייאה", נמסר מרמב"ם

,עודכן
0השמעה

תיעוד: הכלב שנשך את הפעוטה בקריית ביאליק מועבר להסגר

תינוקת בת 10 חודשים שננשכה ע"י כלב מסוג פיטבול בקרית ביאליק פונתה במצב אנוש, תוך כדי פעולות החייאה. חובשים ופראמדיקים של מד"א פינו אותה לבי"ח רמב"ם. הילדה ננשכה בפלג גופה העליון, בזמן שהייתה בביתה עם ההורים שלה.

הזירה בה ננשכה התינוקת על ידי כלב,צילום: ללא

הפראמדיקים של מד"א אמואג' בכר ומיכאל קזאן, סיפרו: "הגענו למקום וראינו את התינוקת לצד בני המשפחה כשהיא מחוסרת הכרה ללא דופק וללא נשימה עם פציעה קשה בפלג גופה העליון. סיפרו לנו שהיא ננשכה ע"י כלב. מיד התחלנו בביצוע פעולות החייאה שכללו עיסויים הנשמות ופינינו אותה בניידת טיפול נמרץ של מד"א לבית החולים תוך כדי פעולות החייאה כשמצבה אנוש".

כוחות משטרה בזירה בה ננשכה תינוקת בקרת ביאליק

מדוברות רמב"ם נמסר: "לחדר הלם ברמב"ם פונתה פעוטה מאזור הקריות במצב קשה מאוד, למרבה הצער, לפני מספר דקות, נקבע מותה של פעוטה שפונתה לחדר הלם ברמב"ם תוך כדי החייאה לאחר שננשכה בידי כלב".

דוברות המשטרה: "המשטרה פתחה בחקירה לאחר קבלת דיווח מהמרכז הרפואי רמב"ם אודות מקרה טראגי של תקיפת פעוטה בת 10 חודשים ע"י הכלב המשפחתי ככל הנראה מסוג "פיטבול" בדירתם בקריית ביאליק. השוטרים שחוקרים את נסיבות האירוע הזעיקו את גורמי העירייה והוטרינר לתפיסת הכלב. זאת לצד חוקרי זיהוי פלילי שאוספים ראיות וגביית עדות מהאמא במסגרת החקירה שנפתחה".

על פי נתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים בחמש השנים האחרונות (2020-2024), 2533 ילדים פונו לקבלת טיפול רפואי בחדרי המיון של בתי החולים על רקע נשיכת כלב, 18% מהם בגילי לידה עד 4. עוד עולה מהנתונים כי בשנים אלו, ילדה בת שנה איבדה את חייה כתוצאה מנשיכת כלב.

"כלב הוא חברו הטוב של האדם וחיית המחמד הנפוצה ביותר בישראל", מסרה אורלי סילבינגר, מנכ״לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים. "אימוץ כלב הוא חוויה מרגשת, ולעיתים קרובות נעשה מתוך מחשבה על טובת הילדים. יחד עם זאת, מרבית הילדים שנפגעים מתקיפת כלב נפגעו על ידי כלב מוכר, לעיתים קרובות כלב המשפחה ובתחומי הבית. ילדים בגילי לידה עד 4 עלולים להימצא בסיכון גבוה, בשל גופם הקטן וחוסר היכולת לזהות סימני אזהרה".

"כדי למנוע פגיעות, חשוב להקפיד לא לגשת לכלב כשהוא אוכל, ישן או מטפל בגוריו, לשמור מרחק מכלבים זרים או מסוכנים וללמד את הילדים לזהות סימני מצוקה כמו נביחות, חשיפת שיניים, או זנב מקופל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר