שורד השבי אלי שרעבי השיק היום (שישי) במוזיאון "אנו" בתל אביב את ספרו "חטוף" בהוצאת "סלע מאיר", וחשף פרטים חדשים על רגעי החטיפה ב-7.10, והחזרה כעבור 491 ימים.
"לאחרונה קיבלתי תשובה לשאלה שהטרידה אותי מאז שחזרתי מהשבי", אמר שרעבי בראיון במסגרת האירוע וכפי שנראה בסרטון שעלה אצל המגיש ניב רסקין באינסטגרם.
"למה אני נחטפתי וליאן והבנות נרצחו. למה גם הן לא נחטפו כמוני וכמו רבים אחרים? מה היה שם בממ"ד שגרם למחבלים לרצוח ולא לחטוף".
שרעבי סיפר כי השב"כ גילה שב-10:15, בעת שהמחבלים פרצו לבית בקיבוץ בארי, המחבלים קיבלו הוראה במכשירי הקשר רק לחטוף גברים - ולרצוח נשים וילדים. הסיבה - אין מספיק מכוניות זמינות.
"אם היו מגיעים חצי שעה לפני היינו בסרט אחר לגמרי, אבל זה הגורל שלנו", אמר שרעבי.
שרעבי, שכאמור בנותיו נויה ויהל ורעייתו ליאן נרצחו, סיפר על השחרור ב-8 בפברואר משבי חמאס ועל איך דמיין את המפגש עימם, שלמרבה הצער לא יצא אל הפועל.
"ברגע שנסגרה הדלת (של רכב הצלב האדום) הרשיתי לעצמי להתפרק בפעם הראשונה. מוד ההישרדות שלי כאילו נפל ממני. ברבע שעה נסיעה לנקודת החבירה עם צה"ל אני מדמיין איך ליאן והבנות רצות אליי".
באירוע שוחח שרעבי עם העיתונאית צופיה גרנט, השחקן אורי גברילוב הקריא קטעים מהספר והזמרת יובל דיין שרה את שירי קבלת השבת שחיזקו את שרעבי במהלך השבי.
רותם סלע, מו"ל הוצאת סלע מאיר שמוציאה את חטוף, סיפר במהלך האירוע כי את הספר כתב אלי והפיקה ההוצאה בפרק זמן קצר להפליא, "48 יום מצאתו מהשבי, יום שישי לפני חודשיים, ישבנו עם אלי שביקש מאיתנו כי במהלך העריכה והעבודה לא נפחד לשאול שום דבר, הוא גם אמר שיעשה כל מה שצריך, וכך היה. היינו צריכים לעמוד בקצב שלו".
אלי שרעבי, מחבר הספר, ציין, "היה חשוב לי להעביר שבתוך החוויה הזאת, בתוך הסבל, הרעב, הבדידות והאכזריות שהופנתה כלפינו, אנשים שיש להם את המה מוצאים את האיך - יכולים לשרוד, לקום ולבנות חיים. כתבתי את הספר כי חשוב לי שאנשים ידעו שהם תמיד יכולים לבחור, שבכל סיטואציה, גם האפלה ביותר יש אפשרות לבחירה, לאנושיות , ושאפשר לקום מכל דבר. לאור מה שקרה למדינה ולעם שלנו, היה חשוב לי לתת תקווה"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
