בגני יהושוע בתל אביב התקיים היום (חמישי) אירוע "יום כיף עם ליבי", לילדי בית הספר לחינוך מיוחד שושנה דמארי הפועל בעיר. ליבי כהן-מגורי ז"ל, בת 22, נרצחה בטבח הנוראי ב-7 באוקטובר בפסטיבל הנובה.
ליבי הייתה קצינת חי"ר מצטיינת. אמה, שלי, סיפרה: "קרן שמש של שמחה, צחוק וטוב לב בעולם. ליבה של ליבי היה רגיש לאוכלוסיות המיוחדות".
משפחתה של ליבי הקימה עמותה להנצחתה, הפועלת בפרויקטים ערכיים בחברה. כחלק מפעילות העמותה, החליטו להוציא ילדים על הספקטרום האוטיסטי ל"ימי כיף עם ליבי" - ימים של חוויה אתגרית המותאמת לילדים.
העמותה חברה לעמותת "אתגרים" העוסקת בשיקום והעצמה של אנשים עם מוגבלויות בפעילויות ספורט אתגרי, ובנתה בפארק הירקון מתחם חווייתי אתגרי המותאם לילדים ולצרכיהם. המתחם כולל מתחם חבלים בין העצים, קיר טיפוס, פעילות נינג'ה, מעלית מיוחדת, פינות יצירה, משחקי דשא ועוד. ל"יום הכיף עם ליבי" הוזמנו כל תלמידי בית הספר, בני משפחותיהם וצוות בית הספר.
"הבחירה של שלי, אמה של ליבי, לקיים את היום הזה ודרכו להכיר, לזכור ולהנציח אותה, מסמלת את מי שהייתה ליבי ואת האור והטוב שהקרינה סביבה", אמר ניר הכהן, מנכ"ל עמותת "אתגרים" והוסיף: "הבחירה שלה לעשות זאת איתנו, עמותת 'אתגרים', ביום פעילות לילדים המיוחדים הללו, הינה זכות גדולה ומרגשת עבורנו. ליבי נכנסה עמוק עמוק ללב של כולנו".
שלי משל-יוגב, אימא של ליבי ז"ל, אמרה במהלך האירוע: "מאז הירצחה של ליבי, אנחנו עושים כל שביכולתנו להשאיר את ליבי בעולם, להמשיך את דרכה הטובה. אנחנו לא יכולים לשאת את המחשבה שליבי תשכח, תמחק מן העולם. ליבי הייתה רגישה לילדים ובמיוחד לילדים עם צרכים מיוחדים. לראות את הילדים נהנים, צוחקים, מבלים בשטח הפתוח יחד עם בני משפחתם ויחד עם צוות בית הפסר היה גורם לליבי אושר גדול. החלום שלנו הוא להפוך את הפרויקט לפריסה ארצית, שכל הילדים בבתי הספר המיוחדים יהנו מהזיכרון של ליבי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו