"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הנשיא הרצוג ספד לתינוק רביד חיים גז: "התפללנו שישתקם ויוכל לחיות עם משפחתו האוהבת"

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, פרסם הודעה לאחר שנודע על מותו של התינוק שיולד אחרי שאמו צאלה נרצחה בפיגוע: "אין מילים שיכולות לנחם רצח של תינוק בן יומו יחד עם אימו" • ח"כ בני גנץ: "אין דבר כואב יותר ממוות של תינוק, מרצח של אם ובנה, כולנו שולחים חיבוק למשפחה כולה"

,עודכן
0השמעה
חננאל גז והתינוק רביד חיים, שנפטר הבוקר. צילום: ללא

במערכת הפוליטית הביעו היום (חמישי) צער כבד עלמותו של התינוקרביד חיים גז, שנפצע קשה בפיגוע בשומרון בכביש 446 שבו נרצחה אמו, צאלה ז"ל בדרכה ללדת אותו.

בפיגוע, שהתרחש ביום רביעי לפני שבועיים, ירה מחבל לעבר הרכב שבו נסעו צאלה וחננאל גז מהיישוב ברוכין לעבר חדר הלידה. צאלה נפצעה אנושות מהירי, אך נעשו ניסיונות רבים על מנת להנשים אותה כדי לנסות ולהציל את התינוק שהיה ברחמה. לאחר מכן נפטרה צאלה מפצעיה.

הנשיא, יצחק הרצוג, ספד: "תנחומים מעומק ליבי לחננאל גז ומשפחתו על מותו של התינוק רביד חיים ז״ל - שהוצא מרחם אימו צאלה ז״ל שנרצחה בפיגוע אכזרי סמוך לברוכין לפני כשבועיים, כשהייתה בדרכה לחדר הלידה.

תנחומים מעומק ליבי לחננאל גז ומשפחתו על מותו של התינוק רביד חיים ז״ל - שהוצא מרחם אימו צאלה ז״ל שנרצחה בפיגוע אכזרי סמוך לברוכין לפני כשבועיים, כשהייתה בדרכה לחדר הלידה. כמה התפללנו שרביד הקטן יוכל להשתקם ולחיות עם משפחתו האוהבת.

ביום שישי האחרון שוחחתי עם חננאל, גיבור ישראלי…

— יצחק הרצוג Isaac Herzog (@Isaac_Herzog)May 29, 2025

"כמה התפללנו שרביד הקטן יוכל להשתקם ולחיות עם משפחתו האוהבת. ביום שישי האחרון שוחחתי עם חננאל, גיבור ישראלי אמיתי. זו הייתה שיחה שלא אשכח כל חיי. עם ישראל כולו מחבק אותו בשעתו הקשה ומתפלל שימצא נחמה ומזור יחד עם ילדיו והמשפחה כולה. יהי זכרם ברוך".

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כתב כי "בצער ובכאב גדול התבשרנו הבוקר על מותו של התינוק רביד חיים, בנה של צאלה הי"ד וחננאל גז. אין מילים שיכולות לנחם רצח של תינוק בן יומו יחד עם אימו. גבורת חלוצי ההתיישבות ביהודה ושומרון ומסירות הנפש שלהם היא זו שתביס את כל אויבינו. 'ארץ אל תכסי דמם'".

יו״ר המחנה הממלכתי בני גנץ: "שבועיים נאבק רביד חיים על חייו אחרי שאמו צאלה נרצחה בפיגוע והוא בבטנה. ‏מזכיר לכולנו שמול רוצחי תינוקות – אנחנו נמשיך להיות עם שמקדש את החיים ונאבק עליהם. ‏אין דבר כואב יותר ממוות של תינוק, מרצח של אם ובנה. כולנו שולחים חיבוק למשפחה כולה. ‏יהי זכרם ברוך".

שבועיים נאבק רביד חיים על חייו אחרי שאמו צאלה נרצחה בפיגוע והוא בבטנה.
מזכיר לכולנו שמול רוצחי תינוקות – אנחנו נמשיך להיות עם שמקדש את החיים ונאבק עליהם.
אין דבר כואב יותר ממוות של תינוק, מרצח של אם ובנה. כולנו שולחים חיבוק למשפחה כולה.
יהי זכרם ברוך.

— בני גנץ - Benny Gantz (@gantzbe)May 29, 2025

יו״ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן כתב: "ברוך דיין האמת. רק אתמול בלילה יצאתי מבית משפחת גז. פגשתי את חננאל בעלה של צאלה הי״ד, את ילדיו ואת הקהילה התומכת של ברוכין. היום קיבלנו את הבשורה המרה על כך שהתינוק של חננאל וצאלה הי״ד, רביד חיים, שצוותי הרפואה נלחמו על חייו, נפטר.

ברוך דיין האמת.

רק אתמול בלילה יצאת מבית משפחת גז. פגשתי את חננאל בעלה של צאלה הי״ד, את ילדיו ואת הקהילה התומכת של ברוכין.

היום קיבלנו את הבשורה המרה על כך שהתינוק של חננאל וצאלה הי״ד, רביד חיים, שצוותי הרפואה נלחמו על חייו, נפטר.

הבטחתי לחננאל אתמול שאהדהד את הדברים שאמר לי.…pic.twitter.com/SJr4C2jwKn

— שמחה רוטמן - Simcha Rothman (@rothmar)May 29, 2025

"הבטחתי לחננאל אתמול שאהדהד את הדברים שאמר לי. לא נקבל מציאות שבה מסתובבים רוצחים ביננו. ננצח, נכריע ונעקור את כל מי שמטרתו להשמיד את העם היהודי. זה נכון ביהודה ושומרון ונכון גם בעזה. אסור לנו להוריד את הרגל מהגז עד שהחמאס מושמד וכל החטופים משוחררים בפעימה אחת. צוואתם של הנופלים היא שננצח. ביחד ובעזרת ה'".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר