מבצע "מרכבות גדעון" הביא למעשה לחיסול כמעט מלא של הכוח הצבאי של חמאס. הרמטכ"ל. צילום: דובר צה"ל

600 ימים של מלחמה: לעם הזה מגיעה תמונת ניצחון

השחיקה נותנת את אותותיה בחיילינו הגיבורים שאין כמותם, בחטופים ומשפחותיהם, במשפחות בעורף, בראשי המדינה וכמובן בעולם • את הפרק הזה צריך לסיים בקרוב ולסיים בטוב • מגיע לנו לנוח קצת וללקק את הפצעים, לחיות בארץ שתשקוט לפחות ארבעים שנה, עד הסבב הבא

היום אנחנו מציינים 600 ימים למלחמה הנוראה הזו. השחיקה נותנת את אותותיה גם בחיילינו הגיבורים שאין כמותם, גם בחטופים ובמשפחותיהם, גם בנו, המשפחות בעורף, בראשי המדינה וכמובן בעולם.
0_hkslQiSSGR3EWAutxw
המלחמה הזאת נראית ארוכה מאוד, ארוכה נורא, ארוכה מידי. בגלל שאני לא גנרלית ואפילו לא קרוב, הלכתי לבדוק מה הספיקו גנרלים ב-600 ימים, בשביל לקבל פרופורציות. נפוליאון למשל. בין אוקטובר 1805 ליוני 1807 הוא הספיק לכבוש את אוסטריה, את פרוסיה, את פולין, וחלקים מגרמניה, לשנות את מפת אירופה – מדינות חדשות קמו, גבולות שונו, שליטים הוחלפו. ובסופו של דבר, לשלוט באופן ישיר או עקיף (באמצעות מלכים ממשפחתו או משטרי בובות) על רוב היבשת. לא רע.
הספיק לכבוש את אוסטריה, את פרוסיה, את פולין, וחלקים מגרמניה ב-600 יום. נפוליאון, צילום: AP
גם יוליוס קיסר הצליח די טוב. למשל בשנה וחצי שהסתיימה לקראת סוף שנת 58 לפנה"ס, הצליח קיסר להכפיף לשלטון רומא שטחים עצומים בצפון, מערב ודרום גאליה (שטח המכיל את צרפת, בלגיה, לוקסמבורג, מערב שוויץ, הולנד וגרמניה של היום), לדחוק את שבטי גרמניה חזרה אל מעבר לנהר הריין, וביסס דריסת רגל ימית רומית בחופים האטלנטיים. נכון, העולם לא אותו עולם, עם כל הכבוד לצה"ל – אין לנו את סדרי הכוחות שהיו לצבאות המדוברים, ורב אלוף אייל זמיר הוא לא נפוליאון, ואפילו הרצי הלוי לא יוליוס קיסר. מטרת המלחמה שלנו ברורה, והיא אינה כיבוש שטחים (אלא אם כן הכיבוש משרת את המטרות), הכפלה ושילוש השטח בו אנו שולטים והקמת אימפריה. המטרות ברורות, אנחנו יודעים לדקלם אותן מתוך שינה. אז איך זה שלא השגנו אותן עדיין? נכון, עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה וכולי, אבל נדמה לי שיש כאן בעיה מהותית: אולי כבר שכחנו לנצח? ההנהגה שלנו, שכל כך התרגלה לסבבים ומערכות, אולי חסרה את היכולת הנפשית להכיל ניצחון מוחלט? כי כל שאר הגורמים מוכנים. העם והצבא שלו רוצים כבר 600 יום לנצח את החמאס ולהחזיר את החטופים. בקרב ראשי מערכת הביטחון יש שתי דוקטרינות: האחת, שנאמרה לאחרונה מפי הרמטכ"ל, גורסת כי המלחמה הנוכחית עומדת להסתיים בקרוב בהכרעת האויב. לעומתו, האלוף זיני שנבחר ע"י ראש הממשלה לעמוד בראש השב"כ, טוען שמדובר במלחמת נצח.
מלחמת נצח או הכרעה? אייל זמיר ודוד זיני, צילום: ללא
בראיה רחבה – כמובן שהאלוף זיני צודק: המלחמה בינינו לבין הערבים בארץ ישראל נמשכת כבר יותר ממאה שנים. היא לא נגד מדינת ישראל או נגד "הכיבוש" או "המצור" או כל תירוץ אופנתי אחר, היא נגד היהודים שפלשו למרחב האיסלאמי. אנחנו מחלקים אותה לפרקים קרבות מערכות סבבים - אבל בסוף זו אותה מלחמה. אבל את הפרק הזה צריך לסיים בקרוב ולסיים בטוב. לעם הזה מגיעה תמונת ניצחון, מגיע לנוח קצת וללקק את הפצעים, מגיע לחיות בארץ שתשקוט לפחות ארבעים שנה. עד הסבב הבא.טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...