18 חודשים בשבי: "הריאיון באל-ג'זירה היה הדרך היחידה להגיע לאחי"

אחיו של אבינתן אור חושף את הסיבות לראיון השנוי במחלוקת באל-ג'זירה ושיחה טעונה עם שר האוצר • "אם המבצע הקרקעי יתחדש - הוא לא ייעצר" • המשפחה הקימה קרן של רבע מיליון שקל למידע • "אנחנו חלוקים בדעותינו אבל זוכרים את המטרה"

"בלעדיו ימי שישי שלנו עצובים ושקטים". אבינתן אור. צילום: באדיבות המשפחה

בריאיון שהעניק הבוקר (שישי) ליואב לימור וגלית גוטמן, שיתף משה אור, אחיו של אבינתן שנחטף ממסיבת הנובה, את תחושותיו לאחר שמונה עשר חודשים של מאבק. אור פרס את השתלשלות האירועים שהובילה אותו לצעדים חריגים - מריאיון ברשת אל-ג'זירה ועד עימות ישיר עם שר האוצר.

משפחות חטופים ושורדי שבי בהדלקת הציונות הדתית במירון

"נפגשתי לאחרונה עם השר סמוטריץ' ביוזמתי", חשף אור. "הפגישה רק העמיקה את דאגתי כששמעתי ממנו במפורש שישנם 'דברים הרבה יותר חשובים מלשחרר את אבינתן', ושאם יוחלט על חידוש הלחימה הקרקעית - אין כוונה לעצור אותה באמצע הדרך".

כשנשאל על המחלוקת ביניהם בנוגע לדרך השחרור, השיב אור בכנות: "עמדתו של סמוטריץ' ברורה - רק כיבוש מלא של הרצועה וחיסול מוחלט של חמאס יאפשרו את החזרת החטופים. אני תוהה עד כמה מציאותי תרחיש כזה, כמה מהחטופים ישרדו עד אז, ואיזה תמריץ יהיה למישהו להחזירם".

הסבלנות פקעה: "הייתי חייב לנקוט בצעדים עצמאיים"

לגבי הריאיון השנוי במחלוקת שהעניק לאל-ג'זירה לפני כחודש, הבהיר אור: "ההחלטה הייתה כמעט מיידית. כשאתה מנותק מאחיך כבר שנה וחצי, וישנה אפשרות אמיתית להעביר לו מסר שיחזק אותו - אתה לא מהסס. נתתי למדינה זמן רב לפעול, וכשראיתי שהדברים לא מתקדמים, הבנתי שעליי לנקוט בצעדים עצמאיים".

אבינתן אור. נחטף יחד עם זוגתו, נועה ארגמני, צילום: באדיבות המשפחה

אור גם חשף מהלך יוצא דופן שיזמה המשפחה: "גייסנו 250 אלף שקלים כפרס למי שיספק מידע מהימן על אבינתן. אנחנו לא יושבים בחיבוק ידיים ומחכים רק למאמצי המדינה, אלא פועלים במקביל כדי למצוא ולו פיסת מידע שתסייע לנו".

המשפחה עצמה אינה מאוחדת בדעותיה, כפי שהודה משה: "יש בינינו חילוקי דעות משמעותיים, וזה נכון למרבית משפחות החטופים. הוויכוחים לעתים סוערים ומתלהטים, אך בסופו של יום כולנו ממוקדים באותה מטרה - להחזיר את יקירנו הביתה, גם אם אנחנו חלוקים לגבי הדרך הנכונה לעשות זאת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר