הכספת שנפרצה ב"נודע ביהודה". צילום: באדיבות המשפחה

מחדל במזרח גוש עציון: פועלים ערבים גנבו תחמושת אקדח מכספת בזמן הריסת יישוב

משפחה מגבעת נודע ביהודה פונתה מביתה בפשיטת בוקר של המנהל האזרחי • בני הזוג לא הורשו להוציא חפצים אישיים כולל תחמושת מכספת • לאחר ההרס גילו את הכספת פרוצה וריקה מ-50 כדורי 9 מ"מ • בגבעה מאשימים: "חוסר האנושיות של שוטרי מג"ב גורם להרס ציוד יקר"

פועלים ערבים שהובאו על ידי המנהל האזרחי לבצע הרס הבוקר בגבעת נודע ביהודה בגוש עציון, ניצלו את היעדרותה של משפחה שפונתה מביתה וגנבו תחת אפם של שוטרי המג"ב תחמושת מהכספת שהותקנה בבית והכילה כדורי אקדח שמחזיקה ברישיון אם המשפחה.

הכספת שנפרצה בגבעת נודע ביהודה בגוש עציון %2F%2F באדיבות המשפחה

האירוע החל לפנות בוקר. כוחות גדולים של מג"ב ומנהל אזרחי פשטו על הגבעה שסמוכה לישוב מעלה עמוס במזרח גוש עציון, כיתרו את הגבעה והורו בין היתר למשפחת אבודרהם להתפנות עם ילדיה מהבית באופן מיידי. האם שמחזיקה אקדח ברישיון אותו נשאה על גופה באותה העת, ביקשה כי יתאפשר לה להוציא ציוד אישי מהבית שכלל בין היתר תחמושת לאקדח וחפצים יקרים נוספים מהכספת בחדר השינה.

אולם שוטרי המג"ב סירבו וטענו כי הפועלים הערבים ידאגו להוצאת הציוד. "בקושי נתנו לי להכין מטרנה לילדה. פשוט דחפו אותנו החוצה ולא נתנו לנו אפילו להשגיח על הוצאת הציוד שנזרק החוצה בברוטאליות", סיפרה האם.

פינוי מאחז בשומרון (צילום ארכיון), צילום: ללא

בעלת האקדח: "בקושי נתנו לי להכין מטרנה לילדה. פשוט דחפו אותנו החוצה ולא נתנו לנו אפילו להשגיח על הוצאת הציוד שנזרק החוצה בברוטאליות"

אחרי שהכוחות עזבו את המקום, החלו בני הזוג לחפש את הכספת בין החפצים שהושלכו החוצה, אלא שזו נמצאה אחרי שעה ארוכה מושלכת בצד, פרוצה בגסות, ללא 50 כדורי 9 מ"מ שהיו בתוכה ועם כתמי דם שטפטפו ככל הנראה ממי שאחראי לפריצה וניסה להשחיל את ידו בין קרעי הברזל.

בגבעה מפנים אצבע מאשימה למג"ב, ואומרים כי זוהי אינה הפעם הראשונה בה לא מתאפשר לתושבים אפילו להוציא ציוד בסיסי. "הברוטאליות וחוסר האנושיות של שוטרי המג"ב בכל הרס בהתיישבות, גורמים להרס ציוד יקר באופן מנוגד לחוק שפוגע קשות במשפחות וילדיהן. הפעם זה עלה במחדל חמור הרבה יותר ותחמושת שככל הנראה הגיעה לאויב. אנו מצפים שמשטרת ישראל תעצור עוד היום את המעורבים, ובמג"ב ילמדו את הלקח ויפסיקו להתנכל לחלוצי ההתיישבות", הוסיפו בגבעה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...