נדם ליבו: בסוף ספטמבר 2016 הלך לעולמו הנשיא התשיעי וראש הממשלה לשעבר, שמעון פרס, שהיה בן 93.
הוא נטמן בחלקת גדולי האומה בהר הרצל, בין קבריהם של לאה ויצחק רבין לקברו של יצחק שמיר. בהלווייתו נכחו כחמשת אלפים אישים, בהם כ-90 משלחות מ-70 מדינות. בין המנהיגים הבולטים היו נשיא ארצות הברית ברק אובמה והנשיא לשעבר ביל קלינטון, הנסיך צ'ארלס, וגם יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן.
הנשיא התשיעי שמעון פרס ז"ל נטמן בחלקת גדולי האומה // רויטרס
בטקס נכחו 20 נשיאים, חמישה ראשי ממשלה ו-15 שרי חוץ. כבישי הגישה לירושלים ולהר הרצל נסגרו למשך שעות ארוכות. לפני תחילת הלוויה, ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא הרש"פ נפגשו ברחבת הטקסים, לחצו ידיים והחליפו כמה מלים.
נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, נשא את ההספד הראשון. "אתה נאסף אל אבותיך היום באדמה שאהבת כל כך, אך לא נאספים חלומותיך, לא נטמנת אמונתך", ספד.
"גם סליחה נבקש ממך. מותר היה לחלוק עליך, אבל היו שנים בהן נחצו קווים אדומים בין יריבות אידאולוגית לאמירות ומעשים שמקומם לא יכירם".
אחריו נשאו הספדים גם ראש הממשלה נתניהו, נשיא ארה"ב אובמה והנשיא לשעבר קלינטון. נתניהו כינה את פרס "אחד המנהיגים הדגולים שקמו לעמנו". אובמה אמר שפרס לא היה נאיבי בחתירתו לשלום והסופר עמוס עוז הוסיף כי "השלום לא רק אפשרי, הוא הכרחי" ותהה היכן ממשיכיוץ
הנשיא אובמה כי הדגלים יורדו לחצי התורן גם בכל השגרירויות והקונסוליות האמריקניות ברחבי העולם. המחווה יוצאת דופן נשארה בתוקפה עד לשעת השקיעה, לאחר הלווייתו של פרס.
כדי לאבטח את האירוע הוכרז מבצע גדול בשם "כעת מחר", כשם ספרו של פרס מ-1978. במשטרה הגדירו את ההלוויה כאירוע הגדול בתולדות ישראל, שכן מעולם לא נכחו בארץ מספר כה גדול של ראשי מדינות, נשיאים, ונציגים מכל העולם בעת ובעונה אחת.
פרס כיהן כחבר כנסת קרוב ל-48 שנים וכשר ב-12 ממשלות, והיה לאדם הראשון שכיהן גם כראש ממשלה וגם כנשיא. מפוליטיקאי שכינוייו היו "חתרן" ו"לוזר", הוא הפך לדמות ממלכתית הזוכה לכבוד בארץ ובעולם.
וגם זה קרה השנה
- ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט החל לרצות עונש מאסר של 19 חודשים.
- נחת לראשונה בישראל מטוס ייעודי לראש ממשלת ישראל ולנשיא המדינה.
- החלה פרשת אלאור אזריה, שירה למוות במחבל, לאחר שכבר נפצע ונוטרל.
- חניון תת-קרקעי ברמת החייל קרס, באסון היו שישה הרוגים ו-24 פצועים.
- הרב יאשיהו פינטו החל לרצות עונש מאסר של 12 חודשים בכלא ניצן.
