אור חדש נכנס לבתים בישראל. המסך הקטן נדלק והשידור הציבורי הראשון יצא לדרך. הטלוויזיה הביאה איתה עולם של חדשות, תרבות וסיפורים שחצו את הסלון וחיברו בין משפחות, שכונות וערים. ההתחלה היתה בשחור־לבן, אבל ההתרגשות צבעה את הכול.
ב-2 במאי 1968, יום העצמאות ה-20, שידרה הטלוויזיה הכללית מירושלים, היום ערוץ 1, את השידור הראשון שלה. בארץ היו אז כ-30 אלף מכשירי טלוויזיה בשחור-לבן, ומאות אנשים הצטופפו מול כל מכשיר. נתח הצפייה היה מושלם.
שלושה חודשים קודם לכן פנו ראש הממשלה דאז, לוי אשכול, ושר ההסברה ישראל גלילי, אל ראש צוות ההקמה של הטלוויזיה - פרופ' אליהוא כץ, היום באוניברסיטה העברית, ואל סגנו, עוזי פלד, היום מנכ"ל טלעד, מזכייניות ערוץ 2, לשדר את מצעד צה"ל הגדול שתוכנן אז להערך בירושלים, שנה אחרי מלחמת ששת הימים.
יורם רונן פתח את המשדר החגיגי וסיפר כי מדובר במשדר ניסיון ראשון של הטלוויזיה הישראלית. האלוף עוזי נרקיס פותח את המצעד. על בימת הכבוד תפסו את מקומם הנשיא זלמן שזר, רה"מ לוי אשכול, שר הביטחון משה דיין והרמטכ"ל חיים בר-לב.
המצעד נפתח במטס חגיגי של מטוסי פוגה ומיראז'ים, תהלוכת היחידות שלקחו חלק בקרבות ששת הימים, השריונרים עוברים בשיירת טנקים, תהלוכת הסיירים ושיירת זחל"מים.
השידור הראשון בטלוויזיה הועבר ביום העצמאות מתוך בית העם בירושלים. בבתים הלא רבים שבהם היתה טלוויזיה התאספו השכנים כדי לצפות יחד.
וגם זה קרה השנה
- מפ"אי, אחדות העבודה - פועלי ציון ורפ"י מתאחדות למפלגת העבודה.
- יצחק רבין מתמנה לשגריר ישראל בארה"ב.
- זלמן שזר נבחר לכהונה שנייה כנשיא.
- חיים בר לב ממונה לרמטכ"ל במקום יצחק רבין.
- הוללת אח"י דקר יוצאת מנמל פורטסמות' והקשר איתה אובד.
- חטיפת מטוס אל-על לאלג'יר, שמוחזק שם במשך 40 ימים.
- המצרים פותחים בהפגזה ארטילרית לאורך תעלת סואץ.
- חברת טמפו מתחילה לשווק את בירה מכבי.
- מתבצעת השתלת הלב הראשונה בישראל.
