"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
"לא סתם מלפפון ותפוח אדמה": המכתב של בן-גוריון לחברי שדה בוקר
"הזקן", שהתגעגע לחברי המשק שבו חי במשך תקופה, כתב להם: "קיבלתי אתמול בשמחה רבה 'יבול אדמתנו'" • "הצנון, הקישואים, המלפפונים, תפוחי האדמה והענבים, לא ככל הירקות שיש לקנות בחנות ירקות אלה: זוהי בשורת העתיד, זוהי תוצרת רוח הגבורה החלוצית, הכובשת מדבר ומשנה סדרי בראשית"
בן גוריון וילדי שדה בוקר. צילום: מכון בן־גוריון
1953

"לא סתם מלפפון ותפוח אדמה": המכתב של בן-גוריון לחברי שדה בוקר

"הזקן", שהתגעגע לחברי המשק שבו חי במשך תקופה, כתב להם: "קיבלתי אתמול בשמחה רבה 'יבול אדמתנו'" • "הצנון, הקישואים, המלפפונים, תפוחי האדמה והענבים, לא ככל הירקות שיש לקנות בחנות ירקות אלה: זוהי בשורת העתיד, זוהי תוצרת רוח הגבורה החלוצית, הכובשת מדבר ומשנה סדרי בראשית"

,עודכן
0השמעה
[object Object]

כידוע,ביתו של בן־גוריון היה בקיבוץ שדה בוקר. הזקן עבר לקיבוץ הדרומי ב-1953, כשהתפטר בפעם הראשונה מראשות הממשלה, ובנובמבר 1955 שב לכיסא ראש הממשלה וחזר למרכז. ב־6 ביולי 1956, שיגר "הזקן" מכתב תודה ל"משק שדה בוקר", על משלוח מיוחד של פירות וירקות שנשלח אליו.

"קיבלתי אתמול בשמחה רבה 'יבול אדמתנו'", הוא כותב לחברים, ומפרט כי "הצנון, הקישואים, המלפפונים, תפוחי האדמה והענבים, לא ככל הירקות שיש לקנות בחנות ירקות אלה: זוהי בשורת העתיד, זוהי תוצרת רוח הגבורה החלוצית, הכובשת מדבר ומשנה סדרי בראשית".

בן־גוריון מתנצל בפני החברים על כך שהוא "כפות למקום עבודתי וטרוד מאוד", אבל מהבהיר כי "אני כבר מתגעגע לצריף, לחדר האוכל ולחבורה הנועזת בהר הנגב".

דוד ופולה בן־גוריון בשדה בוקר, 1953,צילום: ארכיון הצילומים קק"ל, ורנר בראון, מתוך אתר פיקיוויקי

"כמו עם באר שבע, גם כאן, הסימבוליות אצלו מאוד חזקה", מסביר ד"ר עדי פורטוגז, מנהל ארכיון בן־גוריון. "הפירות והירקות האלה הם לא סתם מלפפון ותפוח אדמה, אלא מלפפון ותפוח אדמה שגידלו החלוצים בנגב. יש להם ערך אחר".

בן-גוריון על המרפסת בשדה בוקר,צילום: פריץ כהן, לע"מ

לימים, בצוואתו, הבהיר בן-גוריון את אהבתו לשדה בוקר ואת החשיבות שחש כלפי המקום, כשכתב: "אני בן־גוריון, מס' ת.ז 0000003 משדה בוקר, ברצותי לקבוע את אשר יעשה ברכושי לאחר מותי, מצווה בזה לאמור: אבקש כי המבנה בשדה בוקר אשר שימש כמקום מגורי עד ליום פטירתי ישמר בצורתו הנוכחית על כל הריהוט, הספרים וכתבי העת המצויים בו. מלוא הזכויות בכתבי, במכתבי ובארכיוני האישי, המצויים בשדה בוקר, יהיו מוקנות לוועד המנהל בלבד אשר ינהג בהם לפי שיקול דעתו".

ואם לא שמתם לב, מספר תעודת הזהות של הזקן הוא מלא אחר מאשר 0000003(!)

וגם זה קרה השנה

  • מחריף המשבר ביחסי ישראל עם ברית המועצות והגוש המזרחי.
  • שמעון פרס ממונה למנכ"ל משרד הביטחון ומשה דיין לרמטכ"ל.
  • הוקם חיל משמר הגבול במסגרת משטרת ישראל.
  • מוקם אגף המודיעין בצה"ל.
  • עיריית חיפה מחליטה על תכנון רכבת תחתית בעיר, הכרמלית.
  • מוקמת מתוקף חוק האקדמיה ללשון העברית.
  • נבחרת ישראל בכדורגל משחקת לראשונה באצטדיון רמת גן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו