ימים ספורים לאחר תקיפת הכרישים בחדרה בה נהרג ברק צח, אזרחים נצפו הבוקר (שבת) שוחים בחוף לצד הכרישים.
כזכור, בעקבות התקיפה, המשטרה סגרה את החוף לרחצה עד להודעה חדשה. הרשויות קראו לציבור להימנע מהכניסה לחוף ובחוף נתלה דגל שחור המצביע על כך שהרחצה אסורה.
המקרה הטרגי בו נהרג ברק צח התרחש רק ביום שני האחרון. צח, בן 45, נשוי ואב ל-4 ילדים, עבד במשלוחים על משאית. הוא חזר מטבריה ועצר כדי לשחות עם הכרישים.
מטעם אשתו ומשפחתו של צח נמסר לאחר ההודעה על מותו: "ברק הגיע לחוף לאחר יום עבודה, כפי שעשה לא פעם. הוא נכנס לים כשהוא מצויד בשנורקל, מסכה, סנפירים ומצלמת GoPro – ללא כל דבר נוסף, ובוודאי שלא עם דגים או פיתיון, בניגוד לשמועות שנפוצו".
"ברק נכנס למים כדי לצלול ולתעד כרישים, לא כדי להאכיל אותם או לשחק איתם. בשיחה שקיימתי עם דייג שהיה עד לאירוע, נאמר לי כי הוא שחה לצידו ובהמשך התרחק מעט לכיוון פתוח יותר. הוא צילם את הכרישים מרחוק אך לא נגע בהם או האכיל אותם. כשהחלו להתקרב אליו יותר מדי, השתמש במקל של מצלמת הגופרו כדי להרחיק אותם בעדינות. הדייג קרא לו לחזור לחוף, וברק התחיל לשחות באיטיות לכיוונו – ואז הותקף".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו