שורד השבי חושף: "מחבל חמאס התקשר לאשתי - ואיים עליה שירצח אותי"
טל שהם, ששוחרר משבי חמאס סיפר כי אשתו ששוחררה מהשבי קיבלה שיחת טלפון מאיש חמאס • בשיחה איימו עליה כי אם תדבר על מה שעברה בשבי - יהרגו את בעלה • הוא שיתף כי במהלך השבי השיל 28 ק"ג מגופו
Your browser doesn’t support HTML5 audio
טל שהם, שורד השביששוחרר לאחר 505 ימים ברצועת עזהבמסגרת עסקת החטופים, התראיין הלילה (חמישי) לסוכנות הידיעות AP וחשף פרטים נוספים על תקופתו הקשה בשבי החמאס.
לדבריו, לעיתים היה כבול, סבל מרעב, הוכה וחשב כי הוא הולך למות. בהתחלה לא ידע אם משפחתו עדיין בחיים. "הם אמרו לי שכדאי לי לקבל את העובדה שהמשפחה שלי מתה. במוחי קברתי אותם. דמיינתי את עצמי בבית הקברות שכולם מתים" סיפר שוהם. "בשמונה וחצי חודשים האחרונים שלי בשבי הייתי במנהרה. 20 או 30 מטרים מתחת לאדמה. המנהרה הייתה הרוחב של מטר ואורך של 12 מטרים, בגובה של 1.8 מטר בערך. היינו שם ארבעה חטופים".
לאחר שחרור אשתו, עדי שוהם, הוא סיפר שחמאס התקשרו אליה ואיימו כי אם תדבר בפומבי על מה שעברה בזמן שהייתה בשבי – יהרגו את בעלה.
שוהם סיפר כי רוב תקופת השבי שהו איתו החטופים אביתר דוד וגיא גלבוע-דלל. השלושה היו יחד במשך חודשים וספגו אלימות פיזית יומיומית.
המחבלים ששמרו עליהם נהגו להשפיל אותם וללעוג להם, סיפר שהם. "הם היו צוחקים על רצח אנשים בפסטיבל הנובה. הם היו לועגים לנו כל יום. לפעמים המחבל היה אוכל מולנו ומתענג על כמה שהאוכל טעים לו. היינו צריכים לספוג את זה כי אם היינו אומרים משהו הוא היה מכה אותנו. קיבלנו פיתה אחת ליום. פעם ב-24 שעות עם שתי כפיות קטנות של גבינה לבנה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
