בהלה בתחנת הרכבת: עובדים ומאבטחים הצליחו להציל את חיי תייר שעבר אירוע לב בת"א

צוות הרכבת בתחנת ת"א-ההגנה הגיב במהירות כשנוסע בשנות ה-60 לחייו איבד את הכרתו • באמצעות דפיברילטור שהוצב בתחנה ובהדרכת חובשת מד"א, הצליחו עובדי הרכבת להחזיר את פעימות ליבו תוך רגעים ספורים: "הפעולות המהירות של עובדי ומאבטחי התחנה והשימוש במכשיר המפעם ללא ספק הצילו את חייו"

התקף לב. אילוסטרציה. צילום: Getty Images

גבר בן 67 התמוטט היום (רביעי) בתחנת רכבת תל אביב-ההגנה. צוות הרכבת שנכח במקום ביצע בו פעולות החייאה, בתדרוך טלפוני של מוקד 101 של מד"א, נתן שוק חשמלי באמצעות מכשיר מפעם (דפיברילטור) שהוצב בתחנה - והצליח להציל את חייו בתוך רגעים ספורים.

צוות ניידת טיפול נמרץ שהגיע למקום המשיך בטיפול רפואי, ופינה את המטופל, תייר מרוסיה, להמשך טיפול בבית החולים - כשהוא בהכרה מלאה ומצבו יציב.

רכבי מד"א ברכבת ת"א ההגנה, צילום: תיעוד מבצעי מד"א

סגן מנהל מרחב דן במד"א ופראמדיק מד"א הראל ששון סיפר: "סיפרו לנו שהגבר איבד הכרה בתחנה, אזרחית שראתה אותו מתמוטט חייגה למוקד החירום ובמקביל קראה למאבטחים. הם הגיעו למקום עם מפעם שהוצב בתחנה, ביצעו בו פעולות החייאה בהדרכה של חובשת ממוקד מד"א ונתנו לו מכת חשמל - כעבור רגעים בודדים ליבו שב לפעום. הפעולות המהירות של עובדי ומאבטחי התחנה והשימוש במכשיר המפעם ללא ספק הצילו את חייו של הנוסע".

כחלק משיתוף הפעולה של מגן דוד אדום ורכבת ישראל הוצבו בכל תחנות הרכבת ברחבי הארץ וברכבות הנוסעים מכשירי דפיברילטור לטובת הציבור במקרה הצורך. בשנים האחרונות הצילה התקנת הדפיברילטורים במרחב תחנות הרכבת את חייהם של מספר נוסעים שחוו אירוע לבבי במהלך השהייה בתחנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר